Jelenlegi hely

Családi nap a Kékfestő Múzeumban

A Kékfestő Múzeum két családi napot tervezett megvalósítani ebben az esztendőben, egyet tavasszal, egyet pedig ősszel. A pünkösdi után a mai napon délután és este várják az érdeklődőket, a programban kézműves játszóház és két ősbemutató szerepel.

 

Vonnák Andrea múzeumpedagógus elmondta, a kézműves foglalkozást az intézmény munkatársa, Győry Eszter és a múzeum önkéntesei, Kovács Katalin és Megyeri Zsuzsanna vezették. A résztvevők őszi papírdíszeket készítettek, amelyekre aztán a később bemutatott gyermekdarabban szükségük is volt. 
A Dé-Mol társulat új darabja, a Vándor vitéz című előadás ugyanis megszólítja a gyermekközönséget, bevonja őket a produkcióba. Olyannyira, hogy a részben improvizációra épülő darab menetét akár ők is befolyásolhatják. Molnár Zsolt, a társulat művészeti vezetője elmondta, készítettek már hasonlóan interaktív gyermekdarabot, a Csalóka Pétert, ez a produkció azonban egészen új. A darabot Iványi Balázs írta. A történet egy szegénysorsú parasztlegényről szól, aki mindig segít az útjába kerülő elesetteken. A produkciót első ízben a Kékfestő Múzeum udvarán mutatta be a társulat, ma délután. 
Nemcsak a Dé-Mol társulat darabja debütál ma a múzeumban, a családi nap részeként az S.K. Társulat is elhozza legújabb bohózatát a közönségnek. A Négyen éjfélkor című kamaradarabot M. Varga Veronika, Szabó Erika, Nagy Imre és Szabó Szilárd állították színpadra. A társulat négy tagja este 7 órakor mutatja be a két házaspárról szóló, humorral átszőtt, mégis rendkívül életszagú történetet.