Jelenlegi hely

Balássy Betti és Varga Feri az Aegon Játszótéri Napon

A 13. Aegon Játszótéri Nap is főzőversennyel és sportvetélkedőkkel indult a reggeli órákban, hasonlatosan a többi városrészi közösségi rendezvényhez. Délelőtt megnyitotta kapuit a gyerekek nagy kedvence, az ugrálóvár, emellett pedig többek között játszóház, kézműves foglalkozások, pónilovaglás és sétakocsikázás is színesítette a programot.

Ínycsiklandó illatok terjengtek a volt Kilián-lakótelepen, továbbá hűsítő italok, kürtőskalács, hot-dogos, egy kis sport, hangulatos zene, énekes és táncos produkciók, valamint sok-sok játék – egyszóval minden adott volt ahhoz, hogy bárki számára felhőtlen, tökéletes kikapcsolódást és szórakozást nyújtson az Aegon Játszótéri Nap szombaton.
A mindvégig napsütéses városrészi napra nagyon sokan kilátogattak, a programoknak otthont adó helyszínt egész nap kicsik és nagyok százai töltötték meg élettel. Ebéd után ismét megteltek a kézműves foglalkoztató sátrak, a játszótéren gyerekek tucatjai, a padokon a nagyszülők üldögélve, beszélgetve vigyáztak fel a kicsinyekre, közbe-közbe belehallgatva a fesztiválsátor alatti színpadi fellépésekbe. Annak ellenére, hogy a városrész egy nagyobb lakótelep, ahol állítólag az emberek sokkal ridegebbek egymáshoz, valódi családi hangulat kerekedett ki.

Unger Tamás alpolgármester felidézte, Pápa városa és az Aegon-biztosító több mint tíz évvel ezelőtt hozta létre az egykori Kilián-lakótelep játszóterét, ami köré mára már egy komplex rendezvénysorozat épült. Mint mondta, a rendezvény lakótelepi nappá nőtte ki magát, összehozza a helyi közösséget, és a rohanó mindennapok között ilyenkor remek lehetőség kínálkozik a beszélgetésre, kikapcsolódásra. Unger Tamás megjegyezte, hogy egy kicsit féltek, hiszen a 13-as szám köré sok babona épül, de ezúttal szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadta az Aegon Játszótéri Napot, végig nagyon jó időben zajlottak a programok. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek a városrészi napra, egyúttal köszönetet mondott a főzőversenyen résztvevő 20 csapat tagjainak, akik jótékony célra nagyon finom ételeket főztek a szabadidejükben. Kiemelte, a gasztronómiai megmérettetésnek köszönhetően rekordot jelentő összeg gyűlt össze, konkrétan 206 ezer forint, ami a városi fogyatékkal élőket segítő szervezeteknek ajánlanak fel. A Szivárvány óvoda munkatársai külön menüt készítettek a kisebbek részére is, a bográcsban főzött tejbegríz, amit kakóval ízesítettek, mind elfogyott.

A főzőversenyen tiszteletét tette dr. Kovács Zoltán államtitkár, a régió országgyűlési képviselője is, akit a főzőcsapatok egy-egy finom kóstolóval kínáltak meg. Az államtitkár az alpolgármesterrel együtt adta át a sportvetélkedőkön elért helyezésekért járó érmeket, serlegeket, majd kihirdették a ételfőzőverseny eredményét is: első helyezést ért el a Weöres-iskola volt igazgatója, Horváth Attila vezette Kiliáni DSE csapata, második helyen végzett a Hasutasok csapata, a harmadik helyezésért járó díjat pedig a már rutinosnak számító Pápai Nyugdíjasok Egyesületének csapata vehette át.
A rendezvényen fellépett a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkara, „Nemzetek dalai” című dalcsokrukkal. Műsort adtak a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai, a Szivárvány óvoda pedagógusai – akik a délelőtti órákban is csintalan kópéknak beöltözve szórakoztatták a főzőverseny csapatait, adományokat gyűjtve a fogyatékkal élőket segítő szervezetek részére – hívták játszani a gyerekeket, míg a Trambulin színház Tüske papája bolondos cirkuszi bohóckodásával örvendeztette meg a közönséget, annak is főleg legifjabb tagjait. Az est sztárvendégei előtt a Gráciák formáció szórakoztatta a jelenlévőket, valódi tándalfesztiválos hangulatott varázsolva a színpadra.

– A rendezvény megszervezésekor az volt a legfőbb célunk, hogy minden korosztály számára megfelelő, élvezetes, szórakoztató kikapcsolódást kínáló programot állítsunk össze. Ebbe beletartozott a zene, a sport, a különféle játékok és szabadidős tevékenységek – nyilatkozta hírportálunknak Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője, miközben a színpadra már az est két sztárvendége, Varga Feri és Balássy Betti is megérkeztek.

Unger Tamás elmondta, hogy már hetekkel ezelőtt elkezdtek foglalkozni a rendezvény megszervezésével, megalkották a játszótéri nap vázát, majd megkeresték hozzá a fellépőket, előadókat. – Ezúton is köszönetet mondok azoknak az intézményeknek, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársainak, egyesületeknek, amelyek a szabadidejüket feláldozva segítettek a sikeres városrészi nap megvalósításában. El kell mondanom, a Weöres Sándor Általános Iskola és a Szivárvány Óvoda pedagógusai oroszlánrészt vállaltak mindebben – hangsúlyozta Unger Tamás.
A nagy sikerű, igazi nyárbúcsúztató Aegon Játszótéri nosztalgia bulival zárult, amelyhez a talpalávalót Dj Béci szolgáltatta.