Jelenlegi hely

Az országos döntőig meneteltek

Az elmúlt hétvégén Zalaegerszegen rendezték meg a IV. korcsoportos futsal diákolimpia országos döntőjét. Szombaton két helyszínen, a Zalakerámia Sportcsarnokban, illetve a Kölcsey Gimnáziumban húsz csapat kezdte meg a küzdelmeket négy ötfős csoportban. A 19 megye és Budapest győztese között Veszprém megyét a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola képviselte, mely a városi és megyei döntőt is magabiztosan nyerte meg. Oroszvári Péter csapata csoportjukban Győrrel, Kaposvárral, Péccsel és Zalaegerszeggel találkozott.

Az ellenfelek játéktudásban a mieink előtt járnak, így sajnos a pápaiaknak nem sikerült továbbjutniuk, a D-csoport 5. helyén zártak. Az iskola testnevelője ennek ellenére elégedett volt a fiatalokkal, hiszen mint mondta, már az is nagy szó, hogy történetük során először sikerült bejutniuk az ország legjobb húsz csapata közé. 
- Összesen 727 csapat kezdte meg az idei diákolimpia küzdelmeket, iskolánk a 16-20. hely között végzett – összegzett Oroszvári Péter. Egy nagyon magas színvonalú, jól szervezett tornán vehettünk részt, az első meccsen kissé megilletődötten játszottunk a Pécs ellen, utána viszont csillapodott a srácok lámpaláza és a többiekkel szoros meccseket tudtunk játszani, a későbbi győztes Győrtől is csak két góllal kaptunk ki. Mindenképp sikerként könyvelhetjük el az idei versenysorozatot, a csapat tagjai jól kiegészítették egymást, nem nagyon volt gyenge pontunk, főleg a városin és a megyein rendkívül gólerősek is voltunk és kevés gólt kaptunk. Biztos vagyok benne, hogy ez a versenysorozat mindenki számára szép emlék lesz. 
Oroszvári Péter hozzátette, a csapat magja a Pápai Egyesített Labdarúgó Club kötelékében focizik, emellett néhányszor az iskola tornatermében is gyakoroltak, ezek a tényezők is hozzájárultak a sikeres szerepléshez. A csapat tagjai Svecz Boldizsár, Borbély Kevin, Mógor Kevin, Horváth Márk, Horváth Gábor, Bolla Alex, Tóth Barna, Hauser Bálint, Körmöndi Dániel, Csányi Brendon és Stumpf Máté voltak. Az országos diákolimpia döntőt a győri Fekete István Általános Iskola nyerte a debreceni Szent József Általános Iskola és a felcsúti Endresz György Általános Iskola előtt.