Jelenlegi hely

Átadták a Városrészi Majális adományát

A Huszár-és Fáy Lakótelepi Óvoda kapta a VI. Városrészi Majális jótékonysági főzőversenyén összegyűlt adományt. A több mint 160 ezer forintot ma délelőtt adta át Bocskay László önkormányzati képviselő az óvodák vezetőinek, Vargáné Kis Juditnak és Laczkó Lászlónénak.


A hivatalos átadón részt vett Áldozó Tamás polgármester is, aki köszönetét fejezte ki annak a tizenegy főzőcsapatnak, akik hozzájárultak főztjeikkel az adományhoz. Mint mondta, régi hagyomány, hogy az egyes városrészi napok főzőversenyének bevételét felajánlják a városrészben működő valamely intézménynek, közösségnek. 
-Amikor a városrészi napokat elindítottuk, úgy gondoltunk, hogy a főzéssel tudjuk megszólítani igazán az ott élőket, hiszen a főzés közösségépítő. Ez azóta kiforrta magát, s egyre több csapat ragad főzőkanalat, hogy támogasson egy-egy nemes célt. Öröm számunkra, hogy minden városrészben akad olyan csapat is, akik nem ott élnek. 
Az átadón részt vett Csókai Anikó, a Fáy lakótelepi Óvoda óvonője is, aki szintén köszönetét fejezte ki az adományért
Bocskay László az átadó kapcsán elmondta, több mint 160.000 Ft adomány gyűlt össze a főzésből, amelyet az idén a városrészben működő két óvodának adtak át. 
-Egy óvodának mindig jól jön a segítség. Ezért döntöttünk úgy, hogy ők kapják idén az adományt. Hálásak vagyunk, hogy minden évben eljönnek az apróságokkal, s egy színvonalas műsorral örvendeztetik meg az érdeklődőket – mondta Bocskay László, aki hozzátette, reméli, örömüket lelik az adományban. 
Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák vezetője köszönetét fejezte ki Bocskay Lászlónak és Áldozó Tamásnak, hogy az idei évben is a városrészben lévő óvodákat támogatták a bevétellel. Az óvodáknak ez nagy segítség, amiért hálásak, hiszen mindig van mire költeniük. Reményét fejezte ki, hogy lesz folytatása ezen kezdeményezéseknek. 
Laczkó Lászlóné, a Huszár lakótelepi Óvoda tagóvoda-vezetője elmondta, nagy örömmel fogadnak minden önkéntes adományt, amit a gyerekek javára fordítanak. Ebből az összegből alapítványi összeggel kiegészítve udvari játékokat szeretnének vásárolni, főként hintát és csúszdát. 
Vargáné Kis Judit, a Fáy András lakótelepi Óvoda tagóvoda-vezetője hozzáfűzte, ők az intézmény két csoportszobájának padozatát szeretnék kicserélni. Reményeik szerint a munkálatok az őszi vagy a téli szünetben kezdődnek meg, hogy ne zavarja a nevelést a felújítás.