Jelenlegi hely

Átadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának az adományt

239. 530 forint gyűlt össze a hívek adományaiból az idei Egyetemes Imahéten. Az imahét rendezvénysorozata január 16–21. között zajlott, amikor ismét a Krisztus-hívők egységéért imádkoztak a különböző felekezetek. Az összeget ebben az évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén 20 éves Pápai Csoportjához juttatták el a szervezők.

A történelmi felekezetek képviselői ma délelőtt nyújtották át az összeget és az adományozó levelet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja vezetőjének, Pintér-Papp Eszternek az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban. Az átadáson jelen voltak Salgó Ferenc kanonok, plébános, Megyesi Ferenc káplán, Boncz Zoltán baptista lelkipásztor és Márkus Mihály református lelkipásztor is. 
Márkus Mihály elmondta, nagy örömünkre az idei évben nagyságrendileg nagyobb összeget nyújthattak át az előző évekhez képest. 
-Minden évben együtt határozzuk meg, hogy kit támogatunk. Közel tíz éve döntöttük el, hogy évről évre valamilyen intézménynek vagy szervezetnek juttatjuk el a perselypénz adományt. Eleinte az egyes felekezetek, helyi közösségek javára gyűjtöttünk, támogatva a diakóniai munkát, de a városi óvodákat sem hagytuk ki a sorból. Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 20 éves Pápai Csoportjához juttattuk el az összegyűlt összeget – mondta a lelkipásztor. 
Pintér-Papp Eszter köszönetét fejezte ki a történelmi egyházak képviselőinek az adományért, amelyet kiadásaik fedezésére használják majd fel, kiemelten a csoport Kultúr-Kuckó programjaira. 
Pataki Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának regionális ügyvezetője köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományért. Mint mondta, Pápán sikerült egy igazi ökumenikus összefogást megvalósítani. Az imahéten megjelentek, s együtt imádkozó testvérek adományait a pápai csoportjuk kapta. Igyekeznek munkájukkal rászolgálni erre a bizalomra.