Jelenlegi hely

Átadták az autós találkozó adományát

Augusztus közepén rendezték a 2. Jótékonysági Márkafüggetlen Autós Találkozót, melynek szervezői – az elmúlt évhez hasonlóan - a Gróf Esterházy Kórház Gyermekosztálya számára gyűjtöttek adományokat. A rendezvényen 160.000 forint gyűlt össze, melyet a szervezők képviselői ma délelőtt adtak át dr. Vörös Ibolya főigazgatónak és dr. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvosnak. 


Hajas Ildikó, az autós találkozó egyik szervezője elmondta, sokat gondolkodtak azon, hogy mely intézménynek, szervezetnek ajánlják fel az adományt. Mivel a gyerekek, főként a beteg gyerekek nagyon kiszolgáltatottak és elesettek, azok a kicsik pedig, akik kórházba kerülnek, még a megszokott környezetükből is kiszakadnak, ezért úgy határoztak, adományukkal a kórház gyermekosztályát támogatják. Remélik, hogy az elmúlt évben és az idei találkozót követően felajánlott adományukkal segíthettek abban, hogy a gyerekek komfortosabb körülmények közt gyógyulhassanak.
A kórház nagy örömmel és tisztelettel fogad minden felajánlást, mondta el dr. Vörös Ibolya. Hálásak az autós találkozó szervezőinek, akik immár második alkalommal támogatták a gyermekosztályt. Az egészségügy nehéz helyzete ellenére folyamatosan próbálják javítani a gyermekek elhelyezésének körülményeit, és ehhez minden segítség elkel, lévén, hogy a gyermekosztály a kórház épületének legrégebbi szárnyában van, ahol nagyon nehéz a megfelelő, barátságos környezetet kialakítani. Most az egyik legfontosabb cél a falak festése, csempézése és a padlóburkolatok felújítása, melyhez nagy segítség lesz a ma átvett adomány.