Jelenlegi hely

Gazdaságfejlesztés


Az ipari parki fejlesztés feladatai között szerepelt az inkubátorház és térségfejlesztési központ kialakítása.  A több mint 2000 m2 hasznos alapterületű létesítményben a földszinti részén üzemi egységek, étterem, az emeleti részeken könyvelői iroda, kereskedelmi tevékenységet, szállítmányozást, építőipari kivitelezést folytató cégek, konferenciaterem, tárgyalótermek, irodák, valamint apartman található.
Az ipari parkba betelepülő cégek a beruházás időtartama alatt térítésmentesen iroda helyiséget, tárgyalóterem használatot kapnak.

A Pápai Ipari Park Kft. az inkubátorházi szolgáltatáson, az ingatlanértékesítésen, illetve bérbeadáson kívül - banki és partner kapcsolatainak bevonásával - vállalja:

  • telephelyek megépítését, adásvételi, bérleti, lízingszerződés keretében történő hasznosítását
  • „egyablakos” ügyintézést (a szükséges hatósági engedélyek beszerzését)
  • beruházások előkészítését, szervezését, bonyolítását
  • munkaerő toborzását, képzését, átképzését
  • gazdasági, jogi, műszaki, marketing tanácsadást.

A Tavasz utcában kezdődött meg a járdafelújítás

Új keretek között végezteti a járda-felújítási, járdaépítési munkálatokat az önkormányzat, s a tervek szerint egész éven át – amikor az időjárás lehetővé teszi – folyamatosan újulnak meg a gyalogos felületek a városban. Az Eszterházy Ferenc Terv keretében zajló fejlesztések első szakaszába, a Tavasz utcai járdafelújításba hétfőn kezdtek bele a kivitelezők.

Inkubátorház épül az ipari parkban

Egy gazdasági társaság beruházásában inkubátorház készül a Pápai Ipari Parkban. A már több ilyen funkciójú irodaházat működtető Kiss Universal Kft. mintegy 800 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással, két ütemben valósítja meg a fejlesztést, melynek célja, hogy a kezdő- és kisvállalkozások számára nyújtson költségtakarékos iroda és üzem területet.

Megépült a gyalogátkelőhely a Győri úton - Megindultak a beruházások a városban

A városban esedékes fejlesztési feladatok első közlekedésbiztonsági elemeként valósult meg annak a gyalogátkelőhelynek a megépítése, melyet a Győri úton a Téglagyári úti kereszteződés mellett alakítottak ki. A város egyik legforgalmasabb csomópontjában épült zebra tervezési, kivitelezési és engedélyezési munkálatai mintegy 1,6 millió forintból valósultak meg. A fejlesztés magában foglalja az átkelőhely kialakítását, a járdakivezetések megépítését, a táblák és a terelőoszlopok kihelyezését, valamint a világítótestek felülvizsgálatát.

Közel a segítség – Széchenyi Programiroda nyílt a belvárosban

Veszprém megye meghatározó pólusa Pápa térsége, hiszen az elmúlt két évben az Új Széchenyi Tervben pályázó Veszprém megyei ügyfelek 30 százaléka térségünkből került ki – hangzott el a Széchenyi Programiroda ma délutáni megnyitóján. A belvárosban, a Márton István u. 3 szám alatt kialakított iroda célja, hogy naprakész információval szolgáljon a vállalkozások, intézmények, civil szervezetek, önkormányzatok és a magánszemélyek számára az aktuális pályázati lehetőségek tekintetében, ügyfélbarát módon segítsék a pályázatok benyújtását és az adatlapok kitöltését.