Jelenlegi hely

Cégek, vállalkozások


JELENTŐSEBB IPARI PARKI BERUHÁZÁSOK

Az elmúlt években az ipari park zöldmezős részén jelentős cégtelepítések történtek, amelyek közül az egyik legnagyobb beruházás első üteme 2002. júniusában került átadásra.

Ekkor a Hirtenberger Precízióstechnikai Művek (Hirtenberger Automotive Safety Hungary) 1000 m2  alapterületű építményében elkezdődött az autóipari részegységek gyártása. A fejlesztéshez a cég 140 MFt összegű vissza nem térítendő támogatást kapott.  A több ütemben tervezett cégfejlesztés második neygedik is megvalósult, így napjainkban 9000 m2 beépítésével a vállalkozás 750 főt foglalkoztat.

A Yanfeng Automotive Hungary Kft. bőripari tevékenységet folytató autóipari beszállító, amely kárpitozott autóalkatrészek előállításával foglalkozik. Az ipari parkban a 24000 m2 alapterületű üzemben a Kft.  közel 2500 főt foglalkoztat. A cég a megrendelés állomány dinamikus  növekedése miatt a gyártást folyamatosan fejleszti.

A Pápai Asztalos Kft. 2006-ban az ipari park zöldmezős részén található 1 ha-os földterületen, 350 MFt-os beruházással, 3.000 m²-es alapterületen csarnokot, iroda-, és raktárépületet épített. A Mozsár utcában megvalósuló beruházás eredményeként, a jelenlegi bútorgyártó tevékenységüket folytatva, 40-50 főt foglalkoztatnak. A cég külföldi piacát tovább bővítette, ez évtől már az USA-ba és Japánba is szállítanak bútoripari termékeket.