Jelenlegi hely

Cégek, vállalkozások


JELENTŐSEBB IPARI PARKI BERUHÁZÁSOK

Az elmúlt években az ipari park zöldmezős részén jelentős cégtelepítések történtek, amelyek közül az egyik legnagyobb beruházás első üteme 2002. júniusában került átadásra.

Ekkor a Hirtenberger Precízióstechnikai Művek (Hirtenberger Automotive Safety Hungray) 10000 m2  alapterületű építményében elkezdődött az autóipari részegységek gyártása. A fejlesztéshez a cég 140 MFt összegű vissza nem térítendő támogatást kapott.  A négy ütemben tervezett cégfejlesztés második üteme is megvalósult, így napjainkban 20000 m2 beépítésével a vállalkozás 360 főt foglalkoztat.

A Johnson Controls Kft. bőripari tevékenységet folytató autóipari beszállító, amely kárpitozott autóalkatrészek előállításával foglalkozik. Az ipari parkban a 8000 m2 alapterületű üzemben a Kft.  közel 880 főt foglalkoztat. A cég a megrendelés állomány dinamikus  növekedése miatt a gyártást folyamatosan fejleszti, amely megvalósításához egy újabb üzemcsarnokot bérel.

A Pápai Asztalos Kft. a múlt évben az ipari park zöldmezős részén található 1 ha-os földterületen, 350 MFt-os beruházással, 3.000 m²-es alapterületen csarnokot, iroda-, és raktárépületet épített. A Mozsár utcában megvalósuló beruházás eredményeként, a jelenlegi bútorgyártó tevékenységüket folytatva, 40-50 főt foglalkoztatnak. A cég külföldi piacát tovább bővítette, ez évtől már az USA-ba és Japánba is szállítanak bútoripari termékeket.