You are here

Horváth Adrián

Köszönet a zenéért – Közös koncerttel zárult a fúvósfesztivál

Pápa Város Fúvószenekara újjáalakulásának 70. jubileuma alkalmából a négy napos nemzetközi fúvósfesztivál záró estéjén közös koncerttel tették még emlékezetesebbé a rendezvényt. Az elmúlt néhány napban láthatták és hallhatták az érdeklődők, hogy milyen ereje is van a határokat átívelő zenének. Több országból érkeztek fellépők, hogy közösen ünnepeljék Pápa Város Fúvószenekarát, belecsempészve saját hazájuk muzsikájának dallamait is.

Két évszázad fúvószenéje Pápán

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság egyik felvállalt feladata a helyi értékek felkutatása, bemutatása. Az első ilyen tematikus alkalmukat a Városháza aulájában tartották, ahol a pápai fúvószene történetével ismerkedhettek meg az érdeklődők Horváth Adrián most megjelent könyve kapcsán. Az alkalmon Baloghné Uracs Marianna, a Pápai Művelődéstörténeti Társaság alelnöke köszöntötte a vendégeket, majd dr. Hermann István, a helyi értéktár bizottságának elnöke ismertette az eddig számba vett pápai értékeket. Ezek között ott van Pápa Város Fúvószenekara is, melynek történetét a karnagy, Horváth Adrián dolgozta fel.

Zene, tánc, vastaps ... és arany minősítés

Jól indult a pápai fúvósok éve, hisz a zenekar azon túl, hogy három telt házas koncertet adott, a vasárnapi előadáson arany minősítést kapott, így most már koncertfúvós kategóriában is az országos élmezőnyben van a banda. A hivatalos elimerés örömet igen, de meglepetést nem okozott a rajongótábornak, hisz a pápaiak számára eddig is ők voltak a legjobbak.

Tíz év, tíz sláger - Nyárbúcsúztató koncert a kastély udvarán

Tíz év, tíz sláger! címmel szervezett nyárbúcsúztató koncertet az Esterházy-kastély udvarára a Pápai Fúvósok Egyesülete szombat este, amely alkalomból idén is átadták az Örökös tag és a Tiszteletbeli tag címeket. A nagy népszerűségnek örvendő csapat a nyár során nem először állt a pápai közönség elé az Esterházy-kastély udvarán, hiszen ők zárták a Nyáresték programsorozatot is az arisztokratikus miliőben nagy sikerű Abba Show-jukkal. A zenekart tegnap este is Horváth Adrián karnagy vezényelte.

Japán népzene és fúvós show töltötte be a Fő teret

Óriásbábosok és japán népzene csábította vasárnap délután a kánikulai melegben a Fő térre a járókelőket. A 25. Játékfesztiválon a kőszegi Ataru Taiko japán ütőegyüttes lépett színpadra, lendületes koncertjükön gyakorlatilag egy színházi előadást láthatott a közönség, melyben a több ezer éves keleti kultúra és japán dobművészet megelevenedésének lehettek részesei az előadás nézői.

Jótékony fúvósok

A Pápai Fúvósok Egyesülete jótékonysági koncertet szervezett péntek este a Pápai Református Kollégium és Művészeti Szakközépiskola Internátusi szobáinak felújítására. 

Subscribe to Horváth Adrián