Jelenlegi hely

Pápai Hús 1913 Kft.

Évvégi számadás - Beszélgetés Áldozó Tamás polgármesterrel

Sok változást hozott a 2015. esztendő a város életében: személyi változások önkormányzati intézmények (JMSZK, Városgondnokság) és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok (Várkertfürdő, Pápai Városfejlesztési Kft.) élén, a Lombard FC kiesése az NB I-ből, majd a csapat megszűnése, a folyamatosan megújuló Esterházy-kastély birtokbavétele, a helyi forrásokból megvalósuló beruházások összefoglalása az Eszterházy Ferenc Tervben, felszámolási eljárás a Pápai Hús Kft. ellen és új helyi adók bevezetéséről szóló döntés a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Az idei év értékelésére kértük Áldozó Tamás polgármestert.

A Pápai Agrárexpo hű lenyomata az agrárium változásainak

Kiállítók és érdeklődők jelenlétében nyitották meg ma délután a XIX. Pápai Agrárexpót. A Városi Sportcsarnok előtt összegyűlt szakmai és civil látogatókat dr. Áldozó Tamás polgármester üdvözölte, kiemelve, hogy az idei kiállítás minden korábbihoz képest más és nagyobb is.

Hagymás sült vér az első fogás a disznótoros lakomán

A Gyulahús Kft., a Babati Kft., a Pick Szeged, a Kométa, a Pápai Hús 1913 Kft. és a Böllér Kft. részvételével nyolc óra után nem sokkal megkezdődött a II. Pápai Böjtelő – Böllérverseny a fedett piac területén, most pedig már a hagymás sült vér utolsó adagjait mérik ki a csapatok az egyre növekvő számú látogatónak.

Legnagyobb adófizetőit köszöntötte a város

Fehér abrosz melletti beszélgetésre invitálta a város legnagyobb adófizető vállalkozásainak vezetőit az önkormányzat. A Városháza üléstermében tartott hagyományos új évi vállalkozói fogadásra közel száz gazdasági társaság vezetője kapott meghívást, közülük a hat legnagyobb cég elismerésben is részesült.

Folytatódik a párbeszéd a gazdaság élénkítése érdekében

Folytatódik a párbeszéd a helyi gazdasági szereplők, az önkormányzat és a Pápán települt katonai szervezetek között. Júniusban a MH Pápa Bázisrepülőtér adott otthont annak a tanácskozásnak, melynek célja a résztvevők közötti gazdasági együttműködés lehetőségeinek megvitatása volt.

Ammónia került a légtérbe - Katasztrófavédelmi gyakorlat a Pápai Hús 1913 Kft. telephelyén

Súlyos Káresemény Elhárítási Terv (SKET) gyakorlatot tartottak szeptember 30. napján a Pápai Hús 1913 Kft. telephelyén. Az üzem a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, ennél fogva kötelezett SKET készítésére és ezen tervvel kapcsolatos gyakorlat lefolytatására. 

Ízek kavalkádja a kastélyudvaron

A borfesztivál idén megújult gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat az Esterházy-kastély udvarán. A szervezők arra törekedtek, hogy az ízek forgatagában olyan ételek szerepeljenek, melyek némiképp tükrözik a város és a térség hagyományait. A kulináris élvezetek palettáján így méltán szerepel a cicege. A burgonyás ételt bár készítik országszerte, cicege néven csekély helyen ismerik.

Ülésezett a városi képviselő-testület

Egyöntetű igen szavazatok mellett fogadta el a városi képviselő-testület a mai napra kitűzött előterjesztéseket. A képviselők zárt ülésen tárgyaltak a Pápai Hús 1913 Kft. konszolidált mérlegéről, amely egy összesített beszámoló annak vizsgálatára, hogy a társaság a kapcsolódó vállalkozások, így például a Pápa-Ser Kft. előtt nem folytat a veszteségek elrejtésére vonatkozó tevékenységet.

Sonka, fafaragvány, vadászpuska – Változatos kínálat az Agrárexpón

A Pápai Agrárexpo idén sem szűkölködik a látnivalóban, a kóstolnivalóban és a különféle érdekes bemutatókban, a kiállítóstandok között sétálgatva sokáig el lehet időzni a változatos, minőségi kínálaton. Legalább egyszer mindenképpen érdemes szemügyre venni a színes felhozatalt, amiből az alábbiakban – szigorúan a teljesség igénye nélkül – bemutatunk néhányat.

Gazdasági növekedés és jó, tovább javuló közbiztonság – Üléseztek a képviselők

Többek között költségvetési, közbiztonsági, gyermekvédelmi, valamint építészeti örökségvédelemmel kapcsolatos témák kerültek napirendre a pápai önkormányzat képviselő-testületének pénteki, igencsak sűrűre sikerült ülésén. A Városháza nagytermében lezajlott tanácskozáson a képviselők ellenszavazat nélkül fogadták el a zárszámadást a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról.

Oldalak

Feliratkozás Pápai Hús 1913 Kft. csatornájára