Jelenlegi hely

Pápa Város Önkormányzata

40 éves a Vajda Péter lakótelepi Óvoda

Az 1970 – es évek demográfiai növekedése és az új lakótelep megépítése tette indokolttá az óvoda megépítését. Ennek köszönhetően 1976 augusztusában négy csoporttal 100 kisgyermek számára biztosított férőhellyel megnyitotta kapuit az akkori nevén 9-es számú óvoda.

A pedagógusokat köszöntötte a város és a KLIK

Bár az önkormányzat évek óta nem fenntartója és működtetője a városban működő iskoláknak, a városvezetés mindig magáénak érzi az oktatási intézményeket, így Pápa Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerülete idén is közösen szervezte meg a városi pedagógusnapi ünnepséget.

Szakmai nap dr. Winkler Gábor emlékére

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal, a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája, a Magyar Urbanisztikai Társaság és Pápa Város Önkormányzata egész napos szakmai rendezvényt tartott ma a Városházán. A „Városépítészeti séták Veszprém megyében” elnevezésű rendezvénysorozat keretei közt megrendezett programot az egy éve elhunyt városi főépítész, dr. Winkler Gábor emlékének szentelték.

Beszámolók, városfejlesztési tervek, állami támogatás – Ülésezett a képviselő-testület

A Pápai Rendőrkaptányság illetékességi területén elkövetett bűncselekmények, valamint tulajdon elleni és közlekedési szabálysértések száma is csökkent 2015-ben az előző évekhez képest – közölte beszámolójában Szappan Csaba rendőr alezredes, pápai rendőrkapitány a képviselő-testület pénteki ülésén a városházán. A helyi rendőrkapitányság vezetője megjegyezte, a tavalyi évben migrációs többletfeladataik is adódtak a pápai rendőröknek, ugyanis egy részüknek határvédelmi szolgálatot kellett teljesíteniük.

Elkészült a rendőrkapitányság új épülete

A napokban kezdődik meg a műszaki átadása annak az épületnek, melyet az elmúlt hónapokban emeltek a Pápai Rendőrkapitányság udvarán. A több mint 200 négyzetméteres épületben tíz iroda és egy pihenő-eligazító helyiség kapott helyet. Az építési munkálatok utolsó fázisait végezték ma a kivitelezők, amikor Áldozó Tamás polgármester és Halász Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója megtekintette a beruházást.

A díszpolgári cím elnyerése még inkább munkára sarkall – beszélgetés dr. Kovács Zoltánnal

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója tiszteletére rendezett városi megemlékezésen vehette át dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára dr. Áldozó Tamás polgármestertől a Pápa Város Díszpolgára kitüntető címet.

Díszpolgári címet adományoz a város dr. Kovács Zoltánnak

Kitüntető címek adományozásáról, alapító okiratok módosításáról, TOP-os pályázatok benyújtásáról és a településszerkezeti terv módosításáról döntött februári ülésén Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testülete.

Költségvetés: elfogadva!

Hosszas vitával kísérve, nyolc igen szavazattal, három nem ellenében az önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén elfogadta a város 2016. évi költségvetését, melynek fő összege közel 6,7 milliárd forint.

Az év utolsó ülését tartotta a képviselő-testület

Személyi ügyek megtárgyalásával kezdődött hétfőn Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének idei utolsó munkaértekezlete. A városatyák hét intézmény vezetői állására kiírt pályázatról döntöttek.

Helyi adókról döntött a testület

A jövő évi helyi adókról szóló rendeletek megtárgyalása szerepelt a napirenden Pápa Város Képviselő-testületének mai ülésén. A városatyák négy adónemről döntöttek.
A jövő évi költségvetés tervezésekor az önkormányzatnak azzal kell számolnia, hogy 200 millió forint adótól esik el a város a Pápai Hús cégcsoport felszámolása miatt, további 150 millió forintra pedig kötelezettséget kell vállalnia, a korábbi üzletrész-kivásárlások fedezetére.

Oldalak

Feliratkozás Pápa Város Önkormányzata csatornájára