Jelenlegi hely

Kovászna

Nyolc sportág, többszáz induló a 2016-os Miniolimpián

A Miniolimpia keretein belül nyolc helyszínen, nyolc különböző sportág képviselőit várták az idei Játékfesztiválon. Kosárlabda, atlétika, sakk, judo, úszás, asztalitenisz, íjászat valamint tenisz sportágban vetélkedtek a hazai és külföldi versenyzők. Az ünnepélyes megnyitón a sportolókat a Sportcsarnokban dr. Áldozó Tamás köszöntötte, a polgármester köszöntő beszédében mindenkinek sportszerű, sérülésmentes versenyzést kívánt és arra buzdította a fiatalokat és kísérőiket, hogy a vetélkedések végeztével a focisátorban közösen tekintsék meg a Magyarország – Izland válogatott labdarúgó mérkőzést.

Jótékonykodó pápaiak – 308 ezer forint adomány gyűlt össze a főzőversenyen

Tán még tüzet sem kellett volna gyújtani, anélkül is megfőttek volna az ételek, olyan meleg volt tegnap a várkerti bajvívó téren a Pápai Játékfesztivál jótékonysági főzőversenyének helyszínén. A forróság ellenére az eddigi legnagyobb számú csapat sorakozott fel bográcsokkal, napernyőkkel, tuti receptekkel, titkos hozzávalókkal és remek társasággal. Összesen 47 csapat vállalta, hogy segítő szándékkal, jó vendéglátó módjára valami finom étellel fogadja a rendezvényre kilátogatókat.

Német siker a Pápa Kupán

25. alkalommal volt Pápa városa a nemzetközi serdülő teremlabdarúgó torna, vagyis a Pápa Kupa házigazdája. Az idei megmérettetésen a házigazdák mellett hét csapat vetélkedett egymással a győztesnek járó serlegért. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club mellett Erdélyt Barót és Kovászna, Németországot Schwetzingen és Leinefelde, Felvidéket pedig Losonc, Somorja és Dunaszerdahely képviselte.

"Pápára mindig hazajövünk" - kovásznai diákok Pápán

Hétfőn érkezett Pápára Kovásznáról 13 diák és 4 kísérő, akik egy hetet töltenek el városunkban és a környéken. A résztvevők a Pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum Örök Barokk című pályázata keretében múzeumpedagógiai foglalkozásokon keresztül ismerkedhetnek meg a barokk világgal és a kastéllyal.  Simon István, a kovásznai Kőrösi Csoma Líceum igazgatója úgy fogalmazott, Pápára már hazajönnek.

Kovászna új polgármestere látogatott Pápára

Lőrincz Zsigmond korábbi polgármester tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt új polgármester áll Kovászna, Pápa testvérvárosa élén. Thiesz János korábban alpolgármesterként tevékenykedett a településen. Az új polgármester nem hivatalos látogatást tett Pápán, családjával érkezett Magyarországra. 

Székely zászló a pápai Városházán

Pápa Város Önkormányzata szolidaritást vállalva erdélyi testvérvárosával, Kovásznával és csatlakozva a magyarországi kezdeményezéshez kitűzte a Városháza épületére a székely zászlót.

Továbbra is magyar polgármestere van Kovásznának

Thiesz János, Kovászna eddigi alpolgármestere lett Pápa erdélyi testvérvárosának új polgármestere. Az időközi polgármester választást ma tartották, a szavazáson – nagyon magasnak számító - 63 százalékos volt a részvételi arány. 

Kovásznai gyermekek megsegítése

Kovásznai gyermekek megsegítésére létrejött alapítvány települt ki az adventi vásárba ezen a héten. A dr. Áldozó Tamás polgármester által kezdeményezett és támogatásával létrejött alapítvány idén ősszel alakult meg a városban a hagyományőrző tevékenységek elősegítsése, nemzetközi kapcsolatok ápolása és kiépítése, nemzeti kulturális értékeink megismertetése, valamint a magyarországi és a határon túli magyar gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi fejlődésük elősegítése és egyfajta szociális védelem céljából. 

Feliratkozás Kovászna csatornájára