Jelenlegi hely

könyvtár

„A könyvtár egy csoda…” - Átadták a könyvtár új épületet

Végre elérkezett a várva várt nap, a Jókai Mór Városi Könyvtár ismét megnyitotta kapuit az olvasók előtt, s hétfőtől ismét lehet kölcsönözni. Ma délután ünnepélyes keretek között adták át a könyvtár új épületét a Balla Róbert tér 14. szám alatt. 

A keleti szárny felől lehet megközelíteni a kastélyt és a könyvtárat

Senki ne lepődjön meg, ha azt látja, hogy le van zárva az Esterházy-kastély belső udvara. Az épület, azaz a főúri enteriőrök és a könyvtár továbbra is megközelíthető, csupán a kastély rekonstrukciója olyan fázisba lépett, amely miatt szükség volt az építési terület elkerítésére. Az olvasók még egy hónapig új útvonalon közelíthetik meg a könyvtárat, a bejáratot ugyanis áthelyezték a keleti szárnyba. 

Bűnmegelőzés, gasztronómia, turisztika – egy különleges könyv a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiadásában

Szokatlan tematikájú kiadványt jelentetett meg a VMRFK Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével című, európai uniós TÁMOP pályázat keretében. A tájjelegű ételek receptjeit, kirándulási ötleteket és bűnmegelőzési tanácsokat is tartalmazó kötetet Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója találta ki még pápai szolgálati idején, valósággá azonban csak a projekt biztosította anyagi források segítségével lehetett.

Komoly munkában a városi tévé és a könyvtár: visszakereshető videó-adatbázis a városról

Egy újabb TÁMOP pályázat sikereiről számolt be dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója. Az „Oktatáshoz kapcsolódó szövegértés fejlesztő programok kidolgozása, megvalósítása, helyismereti tartalmak hozzáférhetővé tétele a digitális írástudás jegyében” című európai uniós projekt a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézettel közösen valósul meg. Konzorciumi tagként a Jókai Mór Városi Könyvtár több mint 14 millió forint támogatásban részesült. 

Könyvtári adatbázis használati, valamint információkeresési ismeretek a „Google-generáció” számára

Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár vezetésével című TÁMOP pályázat keretein belül hat oktatási intézmény vehet részt 2012. szeptember 1. és 2013. augusztus 31. között a könyvtár által meghirdetett szakkörökön és témaheteken. A projekt elsődleges célja a tanulók kreatív képességeinek, informatikai, filmművészeti, helyismereti és honismereti életszemléletének fejlesztése.

Változatos szakkörök a városi könyvtár vezetésével

Ötféle havi szakkör és két témahét – ezt kínálja hat együttműködő oktatási-nevelési intézmény számára a Jókai Mór Városi Könyvtárban megvalósuló két európai uniós TÁMOP és TIOP projekt. A nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár vezetésével című projekt célja, hogy a szakkörök és témahetek által a tanulók kreatív képességei, informatikai, filmművészeti, helyismereti életszemlélete  fejlődjön, emellett a foglalkozássorozatok hozzájárulnak az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztéséhez, a kulturális tudatosság és kifejezőképesség megalapozásához. 

Feliratkozás könyvtár csatornájára