Jelenlegi hely

Kiliáni beszélgetések

Az életmentés a hivatása

Szakmai képzettségüknek és rutinjuknak köszönhetően a mentők a sürgősségi betegellátás mesterei – állítja Kürti József, a Pápai Mentőállomás vezetője, aki a Kilián beszélgetések aktuális alkalmán a tőle megszokott őszinteséggel és humorral vallott életéről, hivatásáról.

A levéltárban a rend a legfontosabb - Somfai Balázs életpályáról, szakmáról

Somfai Balázs volt a Kiliáni beszélgetések havi rendszerességgel jelentkező rendezvényének áprilisi vendége, akivel a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium dísztermében Nagy Imre újságíró beszélgetett.

Példaként kell egy közösség közepén állni - Kiliáni beszélgetés ifj. Márkus Mihály lelkésszel

Ifj. Márkus Mihály, pápai református lelkész volt a Kiliáni beszélgetések szerda délutáni rendezvényének vendége, amelyre a Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium dísztermébe várták az érdeklődőket. Életéről, családjáról, hivatásáról szólt közvetlen hangnemben a szép számban megjelent érdeklődőknek. Tizenhárom éve szolgál a pápai gyülekezetben lelkipásztorként, Huszár Hajnalka szerkesztő-riporter kérdéseire válaszolt.

A sport segít felállni és átsegít a problémákon - Kiliáni beszélgetések Gelencsér Róberttel

Új helyszínen folytatódik idén a Kiliáni beszélgetések estsorozata. Ezidáig a Szent József-kápolna és közösségi ház adott otthont a programsorozatnak, ezentúl azonban a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium dísztermében várják a meghitt beszélgetések közönségét. A programsorozat vendégül látott már művészeket, közéleti szereplőket, orvosokat, de olyan hétköznapi embereket is, akik életük, eredményeik, sikereik nyomán példaként állíthatók a közösség elé.

Iskolaigazgató részvételével folytatódott a Kiliáni beszélgetések

Horváth Attila, a Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója volt a nyári szünetet követően ma délután folytatódó Kiliáni beszélgetések aktuális vendége. A rendezvénysorozat évadnyitó alkalma a korábbiakhoz hasonlóan kötetlen, jó hangulatú beszélgetést eredményezett a Szent József-kápolna és közösségi házban.

Háziorvos vendégeskedett a Kiliáni beszélgetéseken

Dr. Lőrincz Dániel háziorvos volt a Kiliáni beszélgetések májusi vendége a Szent József-kápolna és közösségi házban ma késő délután. A nyáron szünetelő rendezvénysorozat szezonzáró alkalmára – a kialakult hagyományhoz híven – az előző vendég, Áldozó Tamás polgármester jelölte ki Huszár Hajnal moderátor aktuális beszélgetőpartnerét, aki immár két évtizede praktizál háziorvosként az egykori Kilián György-lakótelepen.

Kiliáni beszélgetések a Szent József-kápolna és közösségi házban

Egy újonnan indult rendezvénysorozat második alkalmát tartották ma délután a Szent József-kápolna és közösségi házban: a Kiliáni beszélgetések elnevezésű civil kezdeményezés keretein belül Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke beszélt életéről, életszemléletéről az érdeklődőknek.

Feliratkozás Kiliáni beszélgetések csatornájára