Jelenlegi hely

Jókai Mór Városi Könyvtár

Posztó Pápa piacán - kiállítás a könyvtárban

A 2011-es Fő téri ásatások leletanyagának legérdekesebb és legegyedibb része látható most a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A beszédes cím többet rejt, mint gondolnánk: a látogató nem csupán Pápa középkori piacáról, és ennek kapcsán életéről kap átfogó képet, de a feltárások során talált posztóplombák egyedülálló lehetőséget biztosítanak a késő-középkori és kora újkori textilkereskedelem bemutatására és ezt a tárlat meg is teszi. A párját ritkító tárgyi anyagot érdekes információkkal egészíti ki a molinósor.

Falinaptár Tapolcafőről

A Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület még csak 7 éves, de kiadványaik száma jól mutatja aktivitásukat. A településrész lelkes közössége ugyanis képeslapokat, szórólapokat, emlékívet, kalendáriumot és naptárt is megjelentett már, összesen 19 alkalommal. Ezek közül nyolc naptár: fali- és kártyanaptár, valamint kalendárium is őriz tapolcafői képeket, értékeket.

Képeslapok Pápáról és a járás falvaiból - Megjelent a 2016. évi falinaptár

A jövő esztendőre is kiadta régi képeslapokból összeállított naptárát a Jókai Mór Városi Könyvtár. A kiadvány a KRSZ helyismereti program keretében valósult meg. Ma délelőtt dr. Hermann István igazgató és dr. Áldozó Tamás polgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a kalendáriumot.

Nívós makett kiállításnak ad otthont a pápai könyvtár

A Jókai Mór Városi Könyvtárban pénteken, azaz október 16-án, 16 órakor nyílik meg az Ybl Miklós épületeit bemutató makett kiállítás az olvasóteremben. A tárlat az intézmény egyik legnívósabb kiállítása lesz. A tárlatot a Budapesti Műszaki Egyetem és a Budapest Főváros Levéltár hozta létre tavaly a névadó mester születésének 200. évfordulója alkalmából.

Parkosítják a könyvtár udvarát

A Jókai Mór Városi Könyvtár 2013 szeptemberében költözött az Esterházy-kastélyból a Balla Róbert térre. Azóta folyamatosan építik és szépítik a környéket, hogy az olvasók még barátságosabb környezetben tudjanak könyvet kölcsönözni.

Kastélynyitásra készülve: Emléktáblát avattak a könyvtárnak

„1962-2013 között a pápai Esterházy Kastély keleti szárnya adott otthont a Jókai Mór Városi Könyvtárnak” - olvasható azon az emléktáblán, amelyet múlt hét péntek délelőttjén leplezett le a könyvtár igazgatója, dr. Hermann István a könyvtár dolgozóinak jelenlétében az Esterházy-kastély első emeletén, a volt könyvtárbejáratnál.

Megyei eMagyarország Pontként működik a könyvtár

Megyei eMagyarország Pont lett a városi könyvtár. Polovitzerné Antal Mónika arról tájékoztatott, hogy a Jókai Mór Városi Könyvtár sikeresen szerepelt a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet októberben kiírt pályázatán, melynek nyomán közel 1 millió forint támogatásban részesült az intézmény.

Vízikönyv a pápateszéri malmokról

A pápateszéri malomtörténettel foglalkozók bibliája – így méltatta dr. Hermann István azt a kötetet, melyet a napokban a Jókai Mór Városi Könyvtárban mutattak be. A könyvtárigazgató Nagy Péter A pápateszéri malmok vízikönyve című munkáját ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

Digitalizált pápai sajtótörténet - Visszakereshetők a megyei napilap helyi tartalmai

A Napló pápai és járási tartalmainak digitalizálására és archiválására kötött megállapodást a Pannon Lapok Társasága és a Jókai Mór Városi Könyvtár ma délelőtt. Az együttműködési megállapodást dr. Hermann István, a JMVK igazgatója és Szabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke írták alá.

Pápa, szeretlek! - Nagyszabású vetélkedő fiataloknak

Nagyszabású vetélkedő mozgatta meg a város diákságát ma délelőtt. A Türr István Gimnázium és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a Várostörténeti Honismereti Kör közreműködésével helytörténeti vetélkedőt szervezett a középiskolás fiatalok körében.

Oldalak

Feliratkozás Jókai Mór Városi Könyvtár csatornájára