Jelenlegi hely

Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ

Ápolják, éltetik a néptánc hagyományát

Sokat elárul, hogy Pápa immár tizedik alkalommal ad otthont az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozónak, melyre idén is szép számmal érkeztek fellépők. Pápán köztudottan jelentős szerepet tölt be a néptáncoktatás – hangsúlyozta a rangos néptánctalálkozó résztvevőinek szombati köszöntésén Unger Tamás alpolgármester a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színháztermében.

Néptáncosok a színpadon

Javában ropták már ma a táncot a XV. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó résztvevői a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében, melynek tizedik éve ad városunk otthont. A kétnapos rendezvényt az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ közösen szervezte, a találkozón 20 együttes közel 700 ifjú táncosa lép színpadra. 

Sikeres volt az idei Mozdulj Pápa is

Sport, szabadidő, egészség, játék – e négy témakör köré épült az immár ötödik alkalommal megrendezett Mozdulj Pápa. A szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ öt helyszínen rendezi meg idei szabadidősport rendezvényt, melyeken kortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebb mozgásformát.

Közösségi találkozások: Előadás a pápai kórházról

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ újfajta kezdeményezést indított útjára az egyes városrészekben. A Mi-magunkért, Közösségi találkozások a városrészekben című sorozat keretében ma délután a Huszár és a Fáy lakótelepen élőket várták a HEMO-ban, ahol dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója tartott előadást az intézményről.

Kigyúltak az ünnepre hangoló fények a városban, megkezdődött az adventi programsorozat

Ma délután bekapcsolták a Kossuth utcai fényfüzéreket, ünnepi fénybe borult a város karácsonyfája a Fő téren és megkezdődött a Gyertyafényes Advent négy hétvégén át tartó programsorozata az Esterházy-kastély udvarán.
 

A magyar szabadság eszméjét koporsóba zárni, mélyen a földbe temetni egy elnyomó rendszer sem volt képes – városi megemlékezés az 56-os forradalom napján

A Deák Ferenc utcai Kiss Zoltán emléktáblánál, majd a Márton István utcai dr. Katona István emléktáblánál kezdődött Pápa Város Önkormányzatának ünnepi megemlékezése az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulója és a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának alkalmából. A koszorúzáson dr. Katona István leánya, Katona Sarolta emlékezett vissza ’56 pápai eseményeire és édesapja meghurcoltatására, köszönetet mondva a város lakóinak, hogy évről-évre megemlékeznek az 1956. október 27-én megalakult Pápa Város Forradalmi Bizottsága elnökéről.

Rekordok a fesztiválon

Talán e cikk megszületésének perceiben csendülnek fel az utolsó akkordok a Főnix zenekar előadásában az Esterházy-kastély udvarán, az utolsó cicegéket szórják meg gazdagon sajttal és tejföllel a Galéria Bisztró munkatársai, az utolsó adag hagymás sült csülköt mérik ki a Pápai Hús faházánál, s az utolsó előtti koccintással készülnek búcsúzásra a vendégek.

Díjkiosztóval ért véget a Progress Pápa 2015. fesztivál

Vasárnap délben tartotta ünnepélyes díjkiosztó zárórendezvényét a Progress Pápa 2015. - Ifj. Horváth István Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivál. A díjátadót megtisztelte jelenlétével dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere is, aki a köszöntő beszédét követően átadta Pápa Város díját is, amelyet a fesztivál művészeti vezetője, Komáromi Sándor javaslatára ítéltek oda.

Arcok a Körből

Mező Lászlóné portréiból nyílt kiállítás a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében. A kiállítást László Péter művészettörténész nyitotta meg az érdeklődő művészetbarát közönség előtt, aki az emberábrázolás egyik legnehezebb műfajáról, a portréfestészetről beszélt.  

Feliratkozás Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ csatornájára