Jelenlegi hely

Fő Tér

Gróf Esterházy Károly újra a Fő téren

Mától ismét a Fő téren látható városépítő gróf Esterházy Károly szobra. Marton László szobrászművész alkotását 2000-ben állították fel a Nagytemplom előtt és múlt év áprilisában szállították el a Fő tér rekonstrukciós munkálatok miatt. 

Napijegy és több turnus – változások a Fő téri jégpálya működésében

Ahogy már korábban is szóltunk róla, az igényekhez igazodva igyekszik meghatározni a Fő téri jégpálya működési rendjét az üzemeltető. A nyitástól eltelt időszak azt mutatta, sokan örülnek a korcsolyapályának és egyre többen látogatják a szabadtéri létesítményt, így meghosszabbított nyitva tartással várják a korizni vágyókat.

Kilencezer növény a Fő téren

Több mint kilencezer növény pompázik a megújult Fő téren. Vagyis, a pompázik kifejezés kicsit túlzó, hiszen néhány héttel ezelőtt kezdte meg a telepítést a kivitelező cég és a most elültetett növények majd tavasszal mutatják meg magukat leginkább, aztán pedig néhány év múlva, megerősödve, kifejlődve lesznek igazán szemet gyönyörködtetőek. Azt azonban már most is meg lehet állapítani, hogy így is színesebbé, szebbé tették a közel tizenhatezer négyzetméteres területet. 

Gyalogosok figyelem! Megindult a Fő téri gépjárműforgalom!

Ma délelőtt 10 óra után néhány perccel elbontotta a Fő tér megújított útjait lezáró kordonokat a kivitelező cég és megindulhatott a gépjárműforgalom a téren, ahol már több mint egy éve nem közlekedhettek a személygépkocsik. Az első kordonelemeket Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője és Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója emelte le az új aszfaltburkolatról – jelképesen átadva a közlekedőknek az új útszakaszokat -, aztán pedig a cég dolgozói sorra beszedték a Gróf úton, Szent István úton, Török Bálint úton és Korvin utcán lévő kordonelemeket. 

Nyárutó zenés est a Fő téren

A Bartók Béla Zeneiskola tanárainak könnyed, nyáresti koncertje töltötte be a Fő teret tegnap este. Az egy órás zenei összeállítás a „Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja” című európai uniós pályázat keretein belül valósult meg.  Némethné Farkas Nóra, a zeneiskola csellótanára érdeklődésünkre elmondta, nagy örömmel léptek fel a megújuló téren. 

Felfrissülés a pápai fúvósokkal a Fő téren

Fújhatjuk! Felfrissülés Pápa Város Fúvószenekarával címmel szervezett programot a Fő térre a Pápai Fúvósok Egyesülete a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. A nagy népszerűségnek örvendő csapat a nyár során nem először állt a pápai közönség elé a megújuló Fő téren, hiszen ez volt a második alkalom, hogy megörvendeztették a zenebarát hallgatóságot fülbemászó dallamaikkal a Somogyi József Galéria előtt.  Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnöke hírportálunk kérdésére elmondta, nagy öröm és megtiszteltetés a fúvószenekar számára, hogy felléphetnek a gyönyörű, megújuló Fő téren.

Folklór program a Fő téren

Pápai Folklór Forgatag címmel az államalapítás alkalmából szervezett programot a Fő térre a Tánc-Lánc Alapítvány a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. A rendezvény a hűvös, szeles időjárás ellenére is sok érdeklődőt vonzott. A pápai közönség számára már nem újkeletű a program, hiszen hétről hétre benépesül a tér szombaton, s más és más egyesületek, csoportok színesítik a nyári hétvégéket. Ma délután a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolájának csoportjai, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág néptáncegyüttese és az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sindő népzenekara léptek színpadra.  

Lovasok a megújuló Fő téren

Múlt és jelen, hagyományőrzés és sport találkozott ma délután a Fő téren szervezett lovas programon. A Pápai lovasok a Fő téren címet viselő rendezvény a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt részeként valósult meg. Az izgalmas bemutatókkal, előadásokkal és kiállítással fűszerezett programot a Pápai Lovas Club szervezte.  A nagy múltú sportklub 47. évébe lépett, de korántsem jellemző rá a sokéves fásultság, sőt. A lószerető embereket, lovasokat, versenyzőket összefogó klub vezetése fiatalos lendülettel igyekszik minél több érdeklődőt megnyerni e nemes sportnak, hobbinak. E célok mentén szervezték a mai programot is: egyrészről bemutatkozott a sokéves múltra visszatekintő klub, másrészről pedig toborzó jelleget is öltött, hiszen nem titkolt cél, hogy minél több fiatal hódoljon a lovaglás szenvedélyének – tudtuk meg Tóth Kálmántól, a Pápai Lovas Club elnökétől.

Fényárban úszik a Nagytemplom

Akik az elmúlt napokban sötétedéskor jártak a belvárosban már láthatták a Fő tér díszvilágítását. A kivitelezők múlt csütörtökön este állították be a reflektorokat, melyek a Nagytemplom épületét és a jégpályát borítják fénybe. Az esti pompáról negyvennégy reflektor gondoskodik, ebből huszonhat a keskenysugárzó és tizennyolc a szélessugárzó, ezek fehér és sárga fénye világítja meg a belváros emblematikus épületét és a megújuló teret.

Térfigyelő kamerák a Fő téren – Ülésezett a város képviselő-testülete

Három napirendi pontot tárgyalt ma délelőtti ülésén az önkormányzat képviselő-testülete a Városháza nagytermében. Elsőként a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének támogatásáról határoztak a képviselők. Az egyhangúlag megszületett döntés értelmében a város 250 ezer forinttal támogatja a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltséget a 2013-as évben.

Oldalak

Feliratkozás Fő Tér csatornájára