Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Fő Tér

Párakapu és aszfaltlocsolás – hűtik a várost a kánikulában

A rendkívüli kánikulára tekintettel a Pápai Vízmű Zrt. ismét kihelyezte párakapuit és vízosztó pavilonját a belvárosban. A felfrissülést kínáló objektumok ma délelőttől üzemelnek az áruház előtti területen és a Fő téren.

Gyertyafényes advent: Ég az első gyertya az adventi koszorún

Dervalics Róbert, akit Louis Armstrong „magyarhangjaként” üdvözölhettünk a tavalyi adventi programsorozaton, idén ismét eljött pápai közönségéhez. Rendkívül mély, rekedtes hangja átjárta a belvárost, a Gyertyafényes advent programjaira vonzva a járókelőket.

Minden készen áll az adventi programsorozatra

A faházakat már felállították a Gyertyafényes advent programsorozatának idei helyszínére, és a helyére került a város karácsonyfája is. A 13 méter magas ezüstfenyő a Nagytemplom melletti ágyásban kapott helyet, ahol karácsonyi fényeivel ünnepi dísze lesz a városközpontnak.

Jönnek a téli programok a Fő téren

Minden előzetes elképzelést felülmúlóan sikeres a Fő téri játszótér – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás, melyen beszámolt a tér következő másfél hónapban tervezett használatáról. A polgármester elmondta, a játszótér megépítését követő időszakban bár sok negatív vélemény érkezett, az elmúlt hónapok eseményei mégis beigazolták, hogy a létesítmény népszerű a pápai családok körében. 

Több mint 4 millió forintot termelt az Egészségváros a pápai kórháznak

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok és tanácsadás, családi programok, színpadi produkciók, közös torna, valamint érdekes előadások, beszélgetések várták az érdeklődőket a mai nap folyamán a Fő téren a Richter Egészségváros Program keretében.

Színes forgatag a Fő téren

Ínycsiklandó illatok töltötték be a Fő teret ma délután, hiszen megnyitotta kapuit a 24. Pápai Játékfesztivál. A Fő téren a Kézművesek utcájában népi kézművesek és iparművészek kínálják portékáikat három napon keresztül, míg az Ízek utcájában a finom borok és pálinkák mellett kürtös-és mézes kalácsot és grill ételeket is fogyaszthatnak az érdeklődők. 

Gróf Esterházy Károly újra a Fő téren

Mától ismét a Fő téren látható városépítő gróf Esterházy Károly szobra. Marton László szobrászművész alkotását 2000-ben állították fel a Nagytemplom előtt és múlt év áprilisában szállították el a Fő tér rekonstrukciós munkálatok miatt. 

Napijegy és több turnus – változások a Fő téri jégpálya működésében

Ahogy már korábban is szóltunk róla, az igényekhez igazodva igyekszik meghatározni a Fő téri jégpálya működési rendjét az üzemeltető. A nyitástól eltelt időszak azt mutatta, sokan örülnek a korcsolyapályának és egyre többen látogatják a szabadtéri létesítményt, így meghosszabbított nyitva tartással várják a korizni vágyókat.

Rég nem látott szilveszteri buli a Fő téren

„Bort, búzát és békességet, otthonokba fényességet
Lakomát az éhes szájnak, derék férjet minden lánynak
Okos gyermeknek tanulást, gézengúznak gyors javulást
Új világot, szebb éveket, jobb és boldogabb életet!
Édes csókot szerelmesnek, vágyat kihűlt szerelmeknek
Elhagyottnak vigasztalót, társtalannak neki valót
Nemes, tiszta eszményeket, ugyanannyi reményeket
Na, jöjjetek, bontsunk pezsgőt, köszöntsük az újesztendőt!”

Kilencezer növény a Fő téren

Több mint kilencezer növény pompázik a megújult Fő téren. Vagyis, a pompázik kifejezés kicsit túlzó, hiszen néhány héttel ezelőtt kezdte meg a telepítést a kivitelező cég és a most elültetett növények majd tavasszal mutatják meg magukat leginkább, aztán pedig néhány év múlva, megerősödve, kifejlődve lesznek igazán szemet gyönyörködtetőek. Azt azonban már most is meg lehet állapítani, hogy így is színesebbé, szebbé tették a közel tizenhatezer négyzetméteres területet. 

Oldalak

Feliratkozás Fő Tér csatornájára