Jelenlegi hely

fejlesztés

Folytatódik a fejlesztési igények felmérése

Január elején kezdte meg dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester az egyes városrészek látogatását, hogy az adott terület önkormányzati képviselőjével áttekintsék a legfontosabb elvégzendő feladatokat. A megfogalmazott igényeket rangsorolják és lehetőség szerint forrásigényüket az éves költségvetésbe betervezik. A szükséges beruházások megfogalmazását egyébként minden év elején megteszik a városrészek képviselői, az ilyen részletességű helyszíni bejárás azonban új eleme a tervezésnek. 

Készül a megyei fejlesztési program

Jóváhagyás előtt áll a megyei területfejlesztési koncepció és megkezdődött a megyei területfejlesztési program előkésztése. Ezzel kapcsolatban kezdeményezett széleskörű egyeztetést a Veszprém Megyei Önkormányzat a megyei településeinek vezetőivel, jelentős gazdasági és társadalmi szereplőivel. A roadshow keretében a megye valamennyi kistérségét felkeresik az önkormányzat szakemberei, Balatonfüred és Balatonalmádi után  Pápán is megtartották a szakmai fórumot.

Három év, három létesítmény – véget ért a belváros rehabilitációs projekt

Hétfőn, szeptember 30-án zárul a Pápa Városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című európai uniós projekt, melynek keretében az elmúlt három évben megújult a régi Városháza épülete, a Petőfi Filmszínház homlokzata és előtere és elkészült a barokk Fő tér rehabilitációja. A kétmilliárd forintos projekt záró rendezvényét tegnap tartották a városvezetés és fejlesztésben közreműködők részvételével. 

Rekultiválják a régi szeméttelepet

Néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás Tiszta Európa programjának második üteme lezajlott. A megye 158 települését tömörítő társulásnak azonban van még egy jelenleg is futó projektje, mely ugyancsak érinti városunkat. „Az Észak-Balatoni Térség települési szilárdhulladék-kezelési rendszer működési területén lévő települési szilárdhulladék lerakók rekultivációjának megvalósítása” című projekt szintén európai uniós forrásból valósul meg – 3,5 milliárd forint támogatással -  és harminchárom régi hulladéklerakót érint.

Épül a járda és az út a Fő tér északi oldalán

A Fő teret északi irányból érintő utak és járdák építésén dolgoznak a kivitelezők ezekben a hetekben. A munkálatok a Gróf út-Szent István úti közlekedési csomópont mindkét végén jól haladnak. A Szent István úton a Kazamata épületénél van az építési terület határa, idáig újul meg az út és a járdák. A kastély felőli oldalon a kőkerítés melletti járda kitűzése megtörtént, a szegélyeket megépítették, kialakították a kastély ezen bejáratához vezető területet és a zöld szigetet is.

Készül a Fő téri út

Több száz négyzetméternyi felület burkolását készítették el a héten a Fő tér kivitelezői. A munkák két helyszínen zajlanak, hiszen a jégpálya mellett a Gróf úton is dolgoznak az építők. Az elmúlt napokban teljes hosszban elkészült az úttest és a járda szegélye, megépítették a templomtól induló raszter elválasztó sávot, kialakították a kastély előtti gyalogos átkelőhelyet lezáró, kiskocka kővel burkolt felületet és megkezdték az úttest és a járdák burkolását.

Áldozó Tamás: Nagyon szépen alakul a Fő tér

Napról napra figyelemmel kíséri a Fő téri építkezést a város polgármestere. Áldozó Tamás ma délelőtt is megtekintette az építkezést és egyezetett a kivitelező cég vezetőjével a munkálatok előrehaladásáról és a Fő tér birtokba vételéig még elvégzendő munkákról. A látogatás után bizakodóan és elismerően nyilatkozott a hét végi birtokba vételről.

Kész az öt új gyalogátkelőhely

A hétvégén elkészültek a kivitelezők az öt új zebrával, melynek elkészítésére a város önkormányzata adott megrendelést. A képviselő-testület áprilisban döntött a megváltozott közlekedési viszonyokhoz igazodó új gyalogátkelőhelyek létesítéséről. 

Jó ütemben halad az iskolabővítés az evangélikus iskolánál

Mint arról már korábban többször is hírt adtunk, a Pápai Evangélikus Egyházközség fenntartásában működő Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola négy új tanteremmel bővül. 
Polgárdi Sándor esperes februárban tájékoztatta a média képviselőit a sikeres pályázatról, majd március elején az alapkőletétel következett. Ma délelőtt arról számolt be, hogy a munkafolyamatok jó ütemben haladnak.

Hamarosan befejezik az új könyvtárépület felújítását

Ez az épületszerkezet alkalmasabb könyvtárnak, mint a kastély volt – jelentette ki ma délután Áldozó Tamás, amikor megtekintette a Jókai Mór Városi Könyvtár új otthonául szolgáló Balla Róbert téri volt iskolaépület felújítási munkálatait. 

Oldalak

Feliratkozás fejlesztés csatornájára