Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Dr. Kovács Zoltán

130 éves a Pápa és Térsége Ipartestület

Idén 130 éves a Pápa és Térsége Ipartestület. Ez alkalomból jubileumi iparos napra invitálták szombaton az érdeklődőket a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájába.
Az ünnepély a Himnusz hangjaival kezdődött, majd egyperces néma felállással adóztak a Pápa és Térsége Ipartestület elhunyt tagjai emlékének. Rittenbacher Patrik szavalt Márai Sándor: Füves könyvéből részletet, majd Ipsicsné Nagy Erzsébet és Ipsics Péter tánckoreográfiáját láthatta a közönség a NOX együttes Tűztánc című dalára.

Megnyitotta kapuit a XX. Pápai Agrárexpó

Az elmúlt évhez hasonlóan szántóföldi gépbemutatóval vette kezdetét a pápai agrárexpó ma délelőtt. A Juhar utca mellett kialakított bemutató területen 21 mezőgazdasági gépet nézhettek meg munka közben az érdeklődők. A szántóföldön még javában dübörögtek a gépek, amikor a Városi Sportcsarnok mögötti szabadtéri kiállító-területen megkezdődött a XX. Pápai Agrárexpó ünnepélyes megnyitója.

Közel egymilliárd forint kerül Pápára - méltó módon ünnepelnek a reformátusok az 500. évfordulón

Hálát adni, köszönetet mondani gyűltünk össze - így kezdte igehirdetését Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, aki Isten áldását kérte az elkövetkező időszak feladataira. A mai istentisztelet különleges alkalom volt ugyanis, hisz régi tervek válhatnak valóra a reformáció 500. évfordulójára.

Muli püspök temet - könyv a Tanácsköztársaság pápai eseményeiről

A közelmúltban jelent meg Nagy Szabolcs Muli püspök temet - Tanácsköztársaság Pápán című könyve. A kötet bemutatóját az Esti Kornél Kávéházban tartották, ahol dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára méltatta a kiadványt. Elmondta, hogy bárhol beleolvasott a könyvbe, mindig lebilincselte, alig tudta letenni.

Államtitkári tájékoztató az uniós forrásokról

Uniós forrásokról szóló pályázati lehetőségekről tartott tájékoztatót Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Pápai Ipartestület székházában csütörtök délután. Az államtitkári tájékoztató szerint a 2014-2020-as uniós ciklusban fejlesztési forrásokat azok a vállalkozások kaphatnak, amelyek projektjeikkel hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, illetve a munkahelyteremtéshez.

Dr. Kovács Zoltán: A magyar gazdák számára kell a tulajdont biztosítani

Megkezdődött az állami földek árverése, bár az ügyleteket heves ellenzéki kritika éri. Az árverésen azok vehetnek részt, akik magyar állampolgárok, helyben lakók és földművesek, továbbá akinek a lakóhelye vagy mezőgazdasági üzemközpontja legalább 3 éve azon a településen van, amelynek közigazgatási határától közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton legfeljebb 20 km távolságra van a megvásárolni kívánt föld.

Évadzáró Magyarország egyetlen ötcsillagos kempingjében

Az idei évben is a pápai Várkert Termál Kempingben rendezte meg hagyományos évadzáró találkozóját a CC Roznov Kemping és Caravan Club. Az október 8. és 11. között zajló programra közel 150, többségében cseh és szlovák család érkezett Pápára.

15 éves a német nemzetiségi oktatás a Munkácsy-iskolában

15 éves a Munkácsy Mihály Általános Iskola német nemzetiségi képzése, amiről pénteken emlékezett meg a tanintézmény ünnepi rendezvény keretében. Az ünnepi programokat követően a gyerekek számára sváb hagyományőrző foglalkozásokat szerveztek. A jubileumi esemény díszvendége Josef Michaelis, villányi költő, író. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a megyei és több helyi német nemzetiségi önkormányzati vezető, iskolaigazgató, Pápa város önkormányzatának képviselője.

Balássy Betti és Varga Feri az Aegon Játszótéri Napon

A 13. Aegon Játszótéri Nap is főzőversennyel és sportvetélkedőkkel indult a reggeli órákban, hasonlatosan a többi városrészi közösségi rendezvényhez. Délelőtt megnyitotta kapuit a gyerekek nagy kedvence, az ugrálóvár, emellett pedig többek között játszóház, kézműves foglalkozások, pónilovaglás és sétakocsikázás is színesítette a programot.

Kiemelt projekt lett a 83-as út fejlesztése

Az augusztus 7-én született kormányhatározatnak köszönhetően egy leágazással bővül a 83-as főút fejlesztésének terve: az MH Pápa Bázisrepülőtér jobb megközelíthetőségének érdekékben új pályatestet, míg a vasút fölé felüljárót építenek mintegy másfél milliárd forintból, így lehet majd eljutni a katonai bázisra – jelentette be Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő a városházán.

Oldalak

Feliratkozás Dr. Kovács Zoltán csatornájára