Jelenlegi hely

Dr. Kovács Zoltán

Átadták a kapitányság felújított épületegyüttesét

Ünnepélyes keretek között adták át a Pápai Rendőrkapitányság felújított és kibővített épületegyüttesét péntek délután. A rendőrpalotának nevezett, a város arculatát meghatározó emblematikus épületet 1929-ben emelték, s mostanra jócskán ráfért a felújítás.

130 éves a Pápa és Térsége Ipartestület

Idén 130 éves a Pápa és Térsége Ipartestület. Ez alkalomból jubileumi iparos napra invitálták szombaton az érdeklődőket a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájába.
Az ünnepély a Himnusz hangjaival kezdődött, majd egyperces néma felállással adóztak a Pápa és Térsége Ipartestület elhunyt tagjai emlékének. Rittenbacher Patrik szavalt Márai Sándor: Füves könyvéből részletet, majd Ipsicsné Nagy Erzsébet és Ipsics Péter tánckoreográfiáját láthatta a közönség a NOX együttes Tűztánc című dalára.

Megnyitotta kapuit a XX. Pápai Agrárexpó

Az elmúlt évhez hasonlóan szántóföldi gépbemutatóval vette kezdetét a pápai agrárexpó ma délelőtt. A Juhar utca mellett kialakított bemutató területen 21 mezőgazdasági gépet nézhettek meg munka közben az érdeklődők. A szántóföldön még javában dübörögtek a gépek, amikor a Városi Sportcsarnok mögötti szabadtéri kiállító-területen megkezdődött a XX. Pápai Agrárexpó ünnepélyes megnyitója.

Szakmai nap dr. Winkler Gábor emlékére

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal, a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája, a Magyar Urbanisztikai Társaság és Pápa Város Önkormányzata egész napos szakmai rendezvényt tartott ma a Városházán. A „Városépítészeti séták Veszprém megyében” elnevezésű rendezvénysorozat keretei közt megrendezett programot az egy éve elhunyt városi főépítész, dr. Winkler Gábor emlékének szentelték.

20 millió eurós fejlesztés, négyszázötven új munkahely a pápai Yanfengnél

A kormány 1,85 milliárd forintos támogatást nyújt a Yanfeng pápai gyáregységének bővítéséhez – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten Vallyon József gyárigazgató, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester jelenlétében. A vállalat 7,4 milliárd forintos fejlesztést hajt végre Pápán, mellyel 450 új munkahelyet teremtenek. A támogatásról és a beruházásról ma este a helyi sajtó képviselőit is tájékoztatták a gazdasági társaság gyárépületében.

Közel egymilliárd forint kerül Pápára - méltó módon ünnepelnek a reformátusok az 500. évfordulón

Hálát adni, köszönetet mondani gyűltünk össze - így kezdte igehirdetését Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, aki Isten áldását kérte az elkövetkező időszak feladataira. A mai istentisztelet különleges alkalom volt ugyanis, hisz régi tervek válhatnak valóra a reformáció 500. évfordulójára.

Muli püspök temet - könyv a Tanácsköztársaság pápai eseményeiről

A közelmúltban jelent meg Nagy Szabolcs Muli püspök temet - Tanácsköztársaság Pápán című könyve. A kötet bemutatóját az Esti Kornél Kávéházban tartották, ahol dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára méltatta a kiadványt. Elmondta, hogy bárhol beleolvasott a könyvbe, mindig lebilincselte, alig tudta letenni.

Államtitkári tájékoztató az uniós forrásokról

Uniós forrásokról szóló pályázati lehetőségekről tartott tájékoztatót Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Pápai Ipartestület székházában csütörtök délután. Az államtitkári tájékoztató szerint a 2014-2020-as uniós ciklusban fejlesztési forrásokat azok a vállalkozások kaphatnak, amelyek projektjeikkel hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, illetve a munkahelyteremtéshez.

A díszpolgári cím elnyerése még inkább munkára sarkall – beszélgetés dr. Kovács Zoltánnal

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója tiszteletére rendezett városi megemlékezésen vehette át dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára dr. Áldozó Tamás polgármestertől a Pápa Város Díszpolgára kitüntető címet.

Március 15.: a nemzeti önrendelkezés és a polgári fejlődés szimbóluma

Katonai tiszteletadással és ünnepi műsorral tisztelgett Pápa Város Önkormányzata az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei, eseményei, vívmányai előtt a ma délelőtti városi megemlékezésen. A Március 15. téren a hideg, havasesős időjárás ellenére is sokan összegyűltek, hogy emlékezzenek a magyar történelem legjelesebb eseményeinek egyikére.

Oldalak

Feliratkozás Dr. Kovács Zoltán csatornájára