Jelenlegi hely

beruházás fejlesztés

Judo központ épül Pápán

Augusztus 1-én óriási esemény történt a pápai judosport történetében, ugyanis Pápa Város Önkormányzata egy 210 négyzetméter felületű edzőtermet ajándékozott a pápai küzdősportoknak, hatalmas terhet levéve ezzel az egyesületek válláról. Magyarországon a legtöbb helyen a judo-t tornatermekben gyakorolják, ahol a szőnyeget minden edzés előtt lerakják, utána pedig felszedik, Pápán ezentúl ez nem így lesz. Mostantól sokkal kulturáltabb helyen, jobb körülmények között tudnak edzeni a sportolók, egy igazi dojo-ban. 

Épül a járda és az út a Fő tér északi oldalán

A Fő teret északi irányból érintő utak és járdák építésén dolgoznak a kivitelezők ezekben a hetekben. A munkálatok a Gróf út-Szent István úti közlekedési csomópont mindkét végén jól haladnak. A Szent István úton a Kazamata épületénél van az építési terület határa, idáig újul meg az út és a járdák. A kastély felőli oldalon a kőkerítés melletti járda kitűzése megtörtént, a szegélyeket megépítették, kialakították a kastély ezen bejáratához vezető területet és a zöld szigetet is.

Készül a Fő téri út

Több száz négyzetméternyi felület burkolását készítették el a héten a Fő tér kivitelezői. A munkák két helyszínen zajlanak, hiszen a jégpálya mellett a Gróf úton is dolgoznak az építők. Az elmúlt napokban teljes hosszban elkészült az úttest és a járda szegélye, megépítették a templomtól induló raszter elválasztó sávot, kialakították a kastély előtti gyalogos átkelőhelyet lezáró, kiskocka kővel burkolt felületet és megkezdték az úttest és a járdák burkolását.

Fő tér: folytatódik az építkezés

Nem véletlenül hívták az idei Játékfesztivált a Fő tér főpróbájának, hiszen ahogy már többször is szóltunk róla, a tér birtokba vétele nem jelentette azt, hogy a tér egészében elkészült. Így aztán az ünnep elmúltával hétfőn ismét munkába álltak az építők. Hétfőn és kedden a Korvin utcai csatlakozásnál elmaradt néhány négyzetméternyi gránit burkolatot rakták le és megkezdték az út nyomvonalának fugázását. A munkálatok folytatásáról Vörös Lászlótól, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatójától kaptunk tájékoztatást.

Feliratkozás beruházás fejlesztés csatornájára