Jelenlegi hely

25. Pápai Játékfesztivál

Makett-Világ: Nem csak művészet, hanem tudomány is

Repülők és harci járművek, épületek és figurák, hajók és autók, papírból készült alkotások és műanyag apróságok – a makettek színes kavalkádját vonultatta fel idén is a Pápai Játékfesztivál hagyományos kísérő rendezvénye, a VI. Makett-Világ kiállítás és verseny a Pápai Sámán Makett Klub szervezésében.

Japán népzene és fúvós show töltötte be a Fő teret

Óriásbábosok és japán népzene csábította vasárnap délután a kánikulai melegben a Fő térre a járókelőket. A 25. Játékfesztiválon a kőszegi Ataru Taiko japán ütőegyüttes lépett színpadra, lendületes koncertjükön gyakorlatilag egy színházi előadást láthatott a közönség, melyben a több ezer éves keleti kultúra és japán dobművészet megelevenedésének lehettek részesei az előadás nézői.

Ez tényleg szerelem – nemcsak a népzene szerelmeseit varázsolta el a Csík zenekar koncertje

Jubileumi alkalomhoz méltó előadót választottak a Pápai Játékfesztivál szervezői a vasárnap esti fináléra. Magyarország legnépszerűbb népzenei együttese, a Csík zenekar adott másfél órás, fergeteges koncertet a nagyszínpadon, melyre megtelt a Fő tér.

Emlékidéző: Kövér László

A 25. Pápai Játékfesztivál nyitó programjai között szerepelt az Emlékív és Levélzáró Gyűjtők Szakosztály X. Országos Kiállításának megnyitója, ahol Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke mondott beszédet és méltatta a bélyeggyűjtés hagyományait, értékét. Az elnököt természetesen arról is faggattuk, hogyan emlékszik vissza a negyedszázados jubileumát ünneplő rendezvényre.

Három remek zenekar a Játékfesztivál nagyszínpadán

A pénteki ütős kezdés után szombaton a hazai könnyűzenei élet három kiválósága hívta a belvárosba a szórakozni vágyókat, a Játékfesztivál nagyszínpadán előbb a Heaven Street Seven, majd a The Carbonfools, késő este pedig a Kiscsillag zenekar játszotta el legnépszerűbb dalait a Fő téren összegyűlt népes közönségnek.

Jótékonykodó pápaiak – 308 ezer forint adomány gyűlt össze a főzőversenyen

Tán még tüzet sem kellett volna gyújtani, anélkül is megfőttek volna az ételek, olyan meleg volt tegnap a várkerti bajvívó téren a Pápai Játékfesztivál jótékonysági főzőversenyének helyszínén. A forróság ellenére az eddigi legnagyobb számú csapat sorakozott fel bográcsokkal, napernyőkkel, tuti receptekkel, titkos hozzávalókkal és remek társasággal. Összesen 47 csapat vállalta, hogy segítő szándékkal, jó vendéglátó módjára valami finom étellel fogadja a rendezvényre kilátogatókat.

Emlékidéző: Áldozó Tamás

25. alkalommal kínál szórakozást és kikapcsolódást nyújtó programokat a Pápai Játékfesztivál. A város legnagyobb rendezvényének kezdetei 1991-re nyúlnak vissza, akkor Nemzetek Együttes Játékai címmel más keretek között szervezték meg a programot, ami aztán önálló rendezvénnyé, a mindenki által várt nyárköszöntővé vált. A jeles jubileum kapcsán arra voltunk kíváncsiak, ki hogyan emlékszik a kezdetekre, melyek voltak a legmeghatározóbb élmények a Játékfesztivállal kapcsolatban.

Játékok sokasága várta a gyermekeket

A 25. Pápai Játékfesztivál színes programjai idén is számos foglalkozást és játékot kínáltak az érdeklődőknek három napon keresztül.

Nosztalgia, szépérzék és egyediség - Bélyegkiállítás a Játékfesztiválon

– A bélyegek, legyenek azok postabélyegek, levélzáróbélyegek, emlékívek, reklám- vagy propagandabélyegek, mindig egy történelmi korszak lenyomatai, az emberi szépérzék, az esztétika és az emberi hasznosság, az utilitarizmus megtestesítői – fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének (Mabéosz) Emlékív- és Levélzáróbélyeg-gyűjtő Szakosztálya (Elgyűsz) jubileumi, immár 10. kiállításának megnyitóján.

Tankok rohanták le a Fő teret – Többezres tömeg a Tankcsapda koncerten

Nem kevesebb, mint kilenc(!) év után a hazai rock élet egyik – ha nem – legismertebb zenekara, a Tankcsapda adott koncertet a pápai Fő téren. A „tankok” a Játékfesztivál nyitókoncertjén, az ’Urai vagyunk a turnénak 2015’ keretén belül léptek ismét a pápai közönség elé, és a fiúk ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat, hiszen - ahogy arra számítani lehetett - iszonyatosan jó bulit hoztak össze.

Oldalak

Feliratkozás 25. Pápai Játékfesztivál csatornájára