Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos aktuális tájékoztatás

Archív hírek, hirdetmények

Képviselői fogadóóra - Gőgös Zoltán

Képviselői fogadónapot

tart

2013. május 31-én, pénteken, 15 - 17 óráig

Pápán az MSZP irodán (Korvin u. 3.)

GŐGÖS ZOLTÁN

az MSZP országgyűlési képviselője valamint

GRŐBER ATTILA, PINGICZER SÁNDOR és SZIRBEK RITA

önkormányzati képviselők.

Gőzerővel halad a burkolás

Napról napra növekszik a Fő tér déli oldalának burkolt felülete. A múlt hét közepén kezdték meg a Kossuth utcai torkolat és a Korvin utca közötti járda építését, mostanra pedig már szinte a teljes hosszban az új járdán közlekedhetnek a gyalogosok. A gránitlapok lerakása a Raiffeisen Bank előtti területen is megkezdődött és péntek délután már az úgynevezett kis OTP előtt dolgoztak a burkolók, itt közel 600 négyzetméternyi területet fednek már a gránitlapok. 

Állampapír-forgalmazási pont nyílt az Okmányirodában

Állampapír forgalmazási pontot nyitott Pápán a Magyar Államkincstár. A Kincstár Pont-nyitások hat vidéki helyszíne után mostantól Pápán is találkozhatnak az ügyfelek az új lehetőséggel. 

Fogadóóra - Venczel Csaba

Venczel Csaba önkormányzati képviselő

képviselői fogadóórát tart Erzsébetváros (5. körzet) lakói számára

2013. május 27-én, (hétfőn), 17 órakor

a Vasútállomás, MÁV oktató teremében (Béke tér 2.)

Vendégek: Unger Tamás alpolgármester és Szappan Csaba r.alezredes, rendőrkapitány

Rendelet-tervezeteket véleményeztek és beszámolókat hallgattak meg Borsosgyőrön

A csütörtöki városi képviselő-testületi ülést megelőzően megtartotta soron következő ülését Borsosgyőri Városrész Önkormányzata ma délután. Az ülésen a képviselők mellett részt vett Unger Tamás alpolgármester és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője is. A háromfős testület – Máté István elnök, Varga Zoltánné és Tóth József – véleményezte a május 8-i testületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket és beszámolókat hallgattak meg a városi könyvtár tevékenységéről, a Polgárőrség munkájáról, a közbiztonság helyzetéről, valamint a gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásról. 

Jótékonysági futás a kórházért

2012. április 14-én első alkalommal rendezték meg Pápán a Munkácsy Sporttelepén a ’Spring Fun Run’ elnevezésű jótékonysági futást és gyaloglást a Városháza és Pápa Bázisrepülőtéren települt nemzetközi szervezetek rendezésében. A versenyre összesen 297 jelentkező, közöttük sok fogyatékkal élő is regisztrált, akik közül a legjobbak nemenként és korcsoportonként kerültek díjazásra. 

Pénteken betört hétfőn már elítélték

Ki akarta vonni magát a rendőri intézkedés alól, ezért állították elő a pápai rendőrök B. Zoltánt. Néhány óra múlva kiderült, hogy az igazoltatása előtt betört a pápai Kékfestő Múzeum irodájába és onnan műszaki cikkeket tulajdonított el. 

Aktuálpolitika a KÉSZ összejövetelén

Lanczendorfer Erzsébet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri tiszteletbeli elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője tizenhét évvel ezelőtt indította útjára kerekasztal beszélgetéseit, mellyel az ország különböző KÉSZ csoportjait kereste fel vendégeivel. A százkilencvenkilencedik ilyen beszélgetést a pápai KÉSZ csoportjának mai összejövetelén tartotta, a rendezvény helyszíne a városháza aulája volt. 

Lebetonozták a jégpálya területét

Kora délután vonult fel a Fő téri építkezéshez a mixer, mely a jégpálya felületének betonozásához szükséges anyagot szállította. A beton elterítése a kora esti órákig tartott a 900 négyzetméteres felületen, a simításon pedig még most is dolgoznak a kivitelezők. Az alapbeton rétegre már az elmúlt héten rákerültek a fűtőszálak, ma pedig a védőbeton réteget húzták a felületre.

Eltávolították az Esterházy szobrot a fő térről

Leemelték talapzatáról és raktárba szállították gróf Esterházy Károly szobrát.  A városépítő főúr emlékének állított alkotást hosszú ideig kerülgették a Fő tér kivitelezésén dolgozó teherjárművek, ám a Nagytemplom előtt álló szobor egyre inkább útban volt a nagy járművek közlekedésének, az építési anyagok szállításának, sokszor alig fértek el a szobor mellett munkájuk végzése során. 

Oldalak