Jelenlegi hely

Archív hírek, hirdetmények

Újabb rongálás a Millenniumi Emlékparkban

A Millenniumi Emlékparkban, az éjszaka folyamán történt újabb rongálás miatt érkezett lakossági bejelentés a Pápai Rendőrkapitányságra. Az éjszakai órákban ismeretlen elkövetők három kopjafát kidöntöttek a park területén – adott tájékoztatást Császárné Elek Veronika rendőralezredes. 

Minden út járható a kistérségben

Minden utat járhatóvá tettek a kistérségben a Magyar Közút Pápai Üzemmérnökségének dolgozói.  Az utolsó, hó fogságából kiszabadított útszakasz a Pápakovácsi-Ganna közötti volt, ennek hómarózását délelőtt kezdték meg a közút munkatársai. A néhol fél méternél magasabb útszéli hófalat építő marógép csak lassan tudott haladni a területen, a két település közötti rövid szakasz kibontása több órát vett igénybe. 

Filmfesztivállal indul a mozi - zajlanak az előkészületek

12 nap, 23 film, 51 előadás – Az első Pápai Filmfesztivállal születik újjá a Petőfi Mozi. A pápaiak ismét nagy sürgés-forgásra lehettek figyelmesek a Deák Ferenc utcában, a mozi háza táján. Gőzerővel zajlanak ugyanis a kivitelezési és előkészületi munkálatok a filmszínház márciusi nyitására. 

Kastélyból a Kékfestőbe - költözik a múzeum

A héten megkezdte a régi helyéről való kiköltözést a Gróf Esterházy Károly Múzeum. A 2013. január elsejétől önkormányzati fenntartásban működő intézmény irodáinak átmenetileg a Kékfestő Múzeum épülete – az egyik emeleti lakás - ad otthont, az önkormányzat itt tudott helyet biztosítani a munkatársak számára. A költözés oka nem más, mint a kastély felújításának folytatása.

Töretlenül fejlődünk a jövőben is - Előléptették Gangler Lászlót

Megkapta parancsnoki kinevezését és ezredesi rendfokozatra léptették elő Gangler Lászlót, aki 2012 augusztusa óta megbízott parancsnokként igazgatta a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér életét. A pápai származású ezredes több hazai és külföldi szolgálatteljesítés után tavaly nyáron tért vissza Pápára, mígnem február elsejei hatállyal kinevezték a bázisparancsnoki feladatok ellátására. Ebből az alkalomból szerveztek ünnepséget a pápai repülőtéren. 

Köszönet a város legnagyobb adófizetőinek

A legtöbb adót fizető vállalkozások vezetőit látta vendégül Pápa Város Önkormányzata. A hagyományos új évi fogadásra csaknem nyolcvan cégvezető fogadta el a meghívást és vett részt a felújított Városháza tanácstermében tartott ünnepi eseményen. A rendezvény díszvendége dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke volt, a megjelenteket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte. 

Pápán járt a vidékfejlesztési miniszter

Pápára látogatott dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A tárcavezető a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetsége és a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium hagyományos mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szakmai konferenciájára és az ezzel együtt tartott MAGOSZ küldöttgyűlésre kapott meghívást. 

Új felirat a Városháza régi épületén

Tegnap délutántól új felirat jelöli a Fő utca 12. szám alatti, volt Városháza épületét. A Városháza feliratot eltávolították az elő és második emeleti ablaksor közül és helyére a Járási Hivatal elnevezés került. Az ajtó melletti intézményi címeres táblákat már korábban kihelyezték, az épület elnevezése így most már teljesen egységessé vált.

Új típusú számlák, új ügyfélfogadási idő – változások a Közszolg Kft-nél

Mint ismeretes, 2012. december 27-én lépett életbe a hulladék-kezelés és szállítás új díjszabása és ezzel egyidejűleg egytényezős díjról kéttényezősre módosult a szolgáltatás díjának megállapítása. Ez azt jelenti, hogy a megfizetendő díj alapdíjból és ürítési díjból áll. Az alapdíj összege háztartásonként egységes, az ürítési díj pedig a használt hulladékgyűjtő edény mérete alapján van meghatározva.

Önkormányzati fenntartásban a Gróf Esterházy Múzeum

Ez év elejétől önkormányzati fenntartásba került a Gróf Esterházy Károly Múzeum. Az eddig a megyei Laczkó Dezső Múzeum telephelyeként működő múzeum a törvényi változások következtében kerülhetett városi fenntartásba. A jogszabály szerint ugyanis megszűntek a megyei múzeumi szervezetek és a megyei igazgatóságokba tartozó egységek a székhely szerinti önkormányzatok fenntartásába kerültek. Eszerint a Veszprémben működő Laczkó Dezső Múzeum Veszprém, a Pápán működő Gróf Esterházy Károly Múzeum pedig Pápa fenntartásába került. 

Oldalak