Jelenlegi hely

Archív hírek, hirdetmények

Több mint egymillió forint a szülészeti osztálynak - karácsonyi vásárt szervezett a SAC

Harmadik alkalommal szervezték meg a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW), a NATO Légiszállítást Kezelő Program Iroda és a Boeing vállalat alkalmazottai és családjaik azt a jótékonysági karácsonyi vásárt, amelyet a múlt vasárnap tartottak a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A jótékonysági akció során különböző tárgyakkal, díszekkel, ételekkel és süteményekkel képviseltették magukat mind a 12 nemzet tagjai.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lőrincz Zsigmond

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lőrincz Zsigmond, Kovászna polgármestere. Pápa és Kovászna között évtizedes a kapcsolat. Az együttműködés hivatalossá tételét számos közös rendezvény, találkozó előzte meg az elmúlt évek során. A két város kapcsolata 2011. március 17-én vált hivatalossá, amikor dr. Áldozó Tamás és Lőrincz Zsigmond aláírták a Pápa és Kovászna képviselőtestülete által kezdeményezett és támogatott partnervárosi szerződést.

Készülnek az adventi vásárra

Nagy várakozásokkal zajlanak az adventi vásár és a programsorozat előkészületei. Mind Pápa Város Önkormányzata, mind a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, mind a kivitelező gőzerővel dolgozik azon, hogy advent első hétvégéjére minden készen álljon az első pápai adventi vásár megrendezéséhez, melyet a Fő tér Nagytemplom és Korvin utca közé eső, megújult területén, azaz a tér nyugati részén szerveznek meg.

Az új járdán is lehet már közlekedni

A Fő tér nyugati oldalán készülő járda egy szakaszát már birtokba vehették a járókelők, hiszen ahogy haladnak előre a burkolással a kivitelezők, úgy adják vissza a gyalogosforgalomnak a megszokott útvonalat az OTP során. A munkálatok ezen a héten három területen is folytak, hiszen a megépített elválasztó raszterek behatárolják az egyes burkolandó területeket, ahol egymástól függetlenül is dolgozhatnak az építők.

Városi fenntartásba kerül a Gróf Esterházy Károly Múzeum – ülésezett a képviselő-testület

Az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, a következő évi ellenőrzési ütemtervről és a Gróf Esterházy Károly Múzeum városi fenntartásba vételéről is tárgyalt tegnap délutáni ülésén Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testülete. A régi-új Városházán tartott tanácskozás elején a városatyák újra döntöttek arról, hogy a város 2013. január 1-jétől az illetékességi területén lévő köznevelési intézmények működtetését nem képes vállalni. 

Sajtóközlemény

Nehéz Légiszállító Ezred sajtóközlemény

 

Sajtóközleményben jelentették be, hogy a Pápán állomásozó Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing) elérte a teljes műveleti képességét. 

Nagy sikerrel zárult a Szent Márton-napi újbor ünnepe

Vasárnap befejeződött a Szent Márton-napi Újbor ünnepe az Esterházy-kastély udvarán. A finom ételek és italok mellett vásári komédia, szórakoztató zenés programok – néptánc és népzene, operett összeállítás, tánczene és bordalok – játékos Liba Tour, gyermek játszóház várta a Márton-napi vendégeket.

Fő téri járda - folyamatosan növekszik a burkolt felület

Két új raszter – a 7-es és 8-as számú – vonala is látható már a Fő tér nyugati oldalán futó járdán, a Korvin utca sarkánál pedig már közel 200 m2-járdafelületet leburkoltak az építők a héten. A gránitkövek lerakását itt, az OTP előtt kezdték és folyamatosan haladnak a volt Kazamata felé. 

A Fő téren lesz az adventi programsorozat

Decemberre egy nagyobb, összefüggő területet vehetnek birtokba a pápaiak a Fő téren – jelentette be dr. Áldozó Tamás. A polgármester elmondta, a birtokbavétel egyben az adventi vásár megrendezésével is együtt jár. A Pápa Város Önkormányzata által szervezett adventi programsorozatnak ezúttal a Nagytemplom és a kastély közötti terület, illetve a tér nyugati oldala adhat otthont.

Oldalak