Városrészi fejlesztési részprogramok

Újborszentelés és borlovag avatás a kastélyudvaron

Libacomb és libakolbász, új- és óborok, szórakoztató és kulturális műsorok várják a hétvégén az Esterházy-kastély udvarán az érdeklődőket a Szent Márton-napi Újbor Ünnepén. A háromnapos rendezvény tegnap délután kezdődött és vasárnap estig várja a pápaiakat és a más településekről érkezőket.

25 éves Pápa Város Képviselő-testülete

Országszerte ezekben a hetekben ünneplik a települések az első önkormányzati választások negyedszázados jubileumát, az első helyi önkormányzatok létrejöttét. Pápa Város Önkormányzata ma délután 14 órakor – percre pontosan 25 évvel az első alakuló ülés után – ünnepi testületi ülésen idézte fel az előző két és fél évtizedet.

A magyar szabadság eszméjét koporsóba zárni, mélyen a földbe temetni egy elnyomó rendszer sem volt képes – városi megemlékezés az 56-os forradalom napján

A Deák Ferenc utcai Kiss Zoltán emléktáblánál, majd a Márton István utcai dr. Katona István emléktáblánál kezdődött Pápa Város Önkormányzatának ünnepi megemlékezése az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulója és a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának alkalmából. A koszorúzáson dr. Katona István leánya, Katona Sarolta emlékezett vissza ’56 pápai eseményeire és édesapja meghurcoltatására, köszönetet mondva a város lakóinak, hogy évről-évre megemlékeznek az 1956. október 27-én megalakult Pápa Város Forradalmi Bizottsága elnökéről.

Nemzeti gyásznap - Az értékek fölötte állnak az érdekeknek

Megemlékezésre gyűltek össze a pápaiak az aradi vértanúk kivégzésének 166. évfordulóján. A Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett emlékezést a Március 15. téren tartották. A nemzeti gyásznapon dr. Péntek Árpád önkormányzati képviselő mondott emlékbeszédet.

Rekordok a fesztiválon

Talán e cikk megszületésének perceiben csendülnek fel az utolsó akkordok a Főnix zenekar előadásában az Esterházy-kastély udvarán, az utolsó cicegéket szórják meg gazdagon sajttal és tejföllel a Galéria Bisztró munkatársai, az utolsó adag hagymás sült csülköt mérik ki a Pápai Hús faházánál, s az utolsó előtti koccintással készülnek búcsúzásra a vendégek.

Megalakult a Pápai Szakképzési Centrum

Szakképzés és gazdaságfejlesztés címmel tartottak tegnap délután rendezvényt az Acsády-iskolában abból az alkalomból, hogy szakképzési központ létesült pápai székhellyel. A találkozón a pápai kistérség tanintézményeinek vezetői, polgármesterei, szakoktatói vettek részt.

Borpénteki fesztiválnyitó

Bár Pápa város legnagyobb gasztronómiai rendezvénye már borszerdán megkezdődött, a hagyományok szerint péntek este tartották a fesztivál ünnepélyes megnyitóját. A ceremónia a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége társborrendjeinek bevonulásával kezdődött, a Somlói Borrend és a Somlói Borút Egyesület mellett többek között a Noéhegyi Szent István Borrend, a Pannonhalmi Borrend, a Pannon Császári és Királyi Borlovagrend képviseltette magát.

1 tonna krumpli, 400 kiló liszt és 700 tojás – megkezdődött a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál

A címben szereplő mennyiségekkel készült a ma délután kezdődött fesztivál 5 napjára a Galéria Bisztró. A belvárosi étterem az egyik, amely az ételekről gondoskodik. Orbán László üzletvezető elmondta, a cicegét több formában készítik, a hagyományos, feltét nélküli változat mellett a vendégek kérhetnek, tejfölös, sajtos-tejfölös, kolbászos és baconos cicegét is.

Központi tanévnyitó az Erkelben - Tanévnyitó ünnepségek városszerte

Szeptember elsején, azaz holnaptól iskolakezdés, a hosszúnak ígérkező nyári szünet elszaladt, s most új élmények és feladatok várnak a diákságra. A nagy szabadságnak vége szakadt, de az iskolakezdés izgalmai, a barátokkal, iskolatársakkal, osztálytársakkal való találkozás öröme mindezt feledteti.

Oldalak

Feliratkozás Pápa Város Honlapja RSS csatornájára