Városrészi fejlesztési részprogramok

Központi tanévnyitó az Erkelben - Tanévnyitó ünnepségek városszerte

Szeptember elsején, azaz holnaptól iskolakezdés, a hosszúnak ígérkező nyári szünet elszaladt, s most új élmények és feladatok várnak a diákságra. A nagy szabadságnak vége szakadt, de az iskolakezdés izgalmai, a barátokkal, iskolatársakkal, osztálytársakkal való találkozás öröme mindezt feledteti.

Szabadkai Verita a JMSZK új igazgatója – üléseztek a városatyák

Több személyi ügyben is döntött a város képviselő-testülete a mai munkaértekezleten, megválasztották a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ illetve a Városgondnokság új igazgatóját.

Forgalmirend-változás a Március 15. téren

Az egyszerűbb autós közlekedés és a forgalom enyhítése érdekében változtattak a Március 15. tér forgalmi rendjén: a húsbolt és a Csobolyó borozó közötti rövid útszakaszt kétirányúsították. A részletekről Péntek Árpád önkormányzati képviselő és Molnár István, az önkormányzat városfejlesztési osztályvezetője számolt be a sajtó képviselőinek.

Szent István ünnepe: a múltra történő emlékezés és a jövőbe tekintés

- Milyen államot teremtettek elődeink, és - ezer év után mai magyarok - milyen államot szeretnénk mi magunknak, gyermekeinknek és unokáinknak? Ezer esztendővel ezelőtt eleink keresztény és független magyar államot teremtettek – többek között ezt a gondolatot emelte ki ünnepi beszédében Bocskay László, Pápa város önkormányzati képviselője ma este az augusztus 20-ai megemlékezésen.

A pápai hősökre emlékezett a város

Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Huszáregyesület által szervezett Pápai Hősök Napja emlékünnepségre gyülekeztek ma délután a szemerkélő esőben a város vezetői, a képviselőtestület tagjai, katonai hagyományőrzői, valamint a helyi pártok és civil szervezetek képviselői a Gróf Lubienski János altábornagy, a Magyar Királyi 7. Honvéd Huszárezred parancsnokának Korvin utcai emléktáblájánál.

Ivóvízvezeték-hálózat felújítás indult a városban

A Harmadik utcában kezdődtek meg a hét elején az ivóvíz-vezeték rekonstrukciós munkálatok a Pápai Vízmű Zrt. beruházásában. A vízellátás biztonságát növelő, a hálózat korszerűsítését célzó projekt hat utcát érint, ebből három a Tókertvárosban található. A munkálatok megkezdése kapcsán dr. Lukács Endre vezérigazgató arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a fejlesztés keretében a régi eternit csöveket modern KPE vezetékekre cserélik.

Kiemelt projekt lett a 83-as út fejlesztése

Az augusztus 7-én született kormányhatározatnak köszönhetően egy leágazással bővül a 83-as főút fejlesztésének terve: az MH Pápa Bázisrepülőtér jobb megközelíthetőségének érdekékben új pályatestet, míg a vasút fölé felüljárót építenek mintegy másfél milliárd forintból, így lehet majd eljutni a katonai bázisra – jelentette be Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő a városházán.

Pályázati pénzt nyert a város a Hetedik utcai járda felújítására

Megszületett a kormánydöntés az önkormányzat által benyújtott pályázatról, melyből a Hetedik utcai járda felújításának egy részét finanszírozzák – mondta el tegnap Áldozó Tamás polgármester a Kmetty utcai járdaépítés megkezdése kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Mint arról már többször is szólt, a város támogatási forrásra pályázott a beruházás finanszírozására, hiszen igyekeznek kihasználni azokat a pályázati lehetőségeket, melyekből a fejlesztések megvalósíthatók, így nem a városi büdzséből kell biztosítani a költségeket.

Díjkiosztóval ért véget a Progress Pápa 2015. fesztivál

Vasárnap délben tartotta ünnepélyes díjkiosztó zárórendezvényét a Progress Pápa 2015. - Ifj. Horváth István Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivál. A díjátadót megtisztelte jelenlétével dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere is, aki a köszöntő beszédét követően átadta Pápa Város díját is, amelyet a fesztivál művészeti vezetője, Komáromi Sándor javaslatára ítéltek oda.

Oldalak

Feliratkozás Pápa Város Honlapja RSS csatornájára