Városrészi fejlesztési részprogramok

Hőségriasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, és az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlása alapján az országos tisztifőorvos 2015. augusztus 29-én 00:00 órától szeptember 1-én 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Lakossági és szakmai ajánlások hőhullámok idejére

Lakossági tájékoztatás a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján

A bárki által – saját nyitva tartásuk függvényében – igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája

Díjkiosztóval ért véget a Progress Pápa 2015. fesztivál

Vasárnap délben tartotta ünnepélyes díjkiosztó zárórendezvényét a Progress Pápa 2015. - Ifj. Horváth István Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivál. A díjátadót megtisztelte jelenlétével dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere is, aki a köszöntő beszédét követően átadta Pápa Város díját is, amelyet a fesztivál művészeti vezetője, Komáromi Sándor javaslatára ítéltek oda.

Egy éjszaka a múzeumokban

Több százan látogattak el Pápán a Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos programsorozat részeként a város három múzeumába: a Kékfestő Múzeumba, az Esterházy-kastélyba és a Pápai Református Gyűjteményekbe.

Gróf Eszterházy Ferencre emlékeztek Pápa Város Napján

Immár huszonegy esztendeje, hogy június 16-án ünnepeljük Pápa Város Napját, emlékezve és tisztelegve az első – 1848-ban ezen a napon tartott - helyhatósági választásokra. Az ünnep témája minden esztendőben a város történetének egy-egy jeles évfordulójához, eseményéhez vagy személyiségéhez kapcsolódik, így természetes volt, hogy idén, az Eszterházy emlékévben gróf Eszterházy Ferenc munkássága áll a városnapi program középpontjában.

Felkerült a bokréta a kórház új épületére

Az építők elértek a felmenő szerkezetek legmagasabb pontjára a gróf Esterházy Kórház új épületének kivitelezésével, így ma délben megtartották a bokrétaünnepet. Mint ismeretes, az egészségügyi intézmény másfél milliárd forint támogatást nyert el a struktúraváltást célzó projekt végrehajtására, melynek munkálatai múlt évben kezdődtek meg, a projekt befejezésének dátuma pedig ez év szeptember vége.

Felkutatni minden magyart! - A Nemzeti Összetartozás Napja az Emlékparkban

Az Éneklő Szülők Kara kórusművel köszöntötte az emlékezőket a Millenniumi Emlékparkban ma este, a Pápa Város Önkormányzata által a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett emlékünnepségen.

Agrárexpo a számok tükrében

Több szempontból is az idei volt a legsikeresebb Pápai Agrárexpo - mondta ma délutáni sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester, aki a hétvégi rendezvényt értékelte. Mint mondta, már a kezdetektől az volt a céljuk, hogy a régió legjelentősebb agrárgazdasági kiállítása legyen, melyen egyaránt megjelenik a szakmai-, kiállítási- és vásári jelleg.

Felhívás

Közlemény

Új útra lépnek – Városi ballagási ünnepség

– Ti írjátok a saját történeteteket, de a ti történetetek már örökre a szülői ház, az iskola, a város, a nemzet története lesz – üzente a végzős pápai diákoknak ünnepi beszédében Egyházi Andrea tankerület-igazgató a városi ballagási rendezvényen.

Oldalak

Feliratkozás Pápa Város Honlapja RSS csatornájára