Újra itt a pollenszezon

     A gyom, dudva, vagy gaz olyan növények gyűjtőneve, amelyek jelenléte megmunkált környezetben, termőföldön, konyhakertben, virágoskertben, pázsiton nem kívánatos, eltávolításuk a terület művelhetőségének egyik fő feladata. Többségük évelő és gondozatlan környezetben akadálytalanul fejlődik. Könnyű pollenjeik meghatározott időnként ezrével tódulnak a levegőbe, allergizáló hatásuk erős.

Pápára jött a Somló

I. Pápai Bormustra címmel rendeztek borbemutatót és kóstolót a Nagysomlói Borvidék Hegyközségi Tanácsának kezdeményezésére a város önkormányzatának együttműködésével pénteken este. És bár a meghívott vendégek közül a vártnál kevesebben mentek el a Somogyi Galéria épületében tartott somlói pincészetek bemutatkozására, a rendezvényen résztvevők remek hangulatban kiváló nedűket kóstolva töltötték az estét.

"Az irodalom szeretete alapja a kultúra megtartásának" - Negyedszázada rendezik meg a Nagy Lászlóról elnevezett szavalóversenyt

Negyedszázada szervezi meg nagyszabású városi-területi szavalóversenyét a Tarczy Lajos Általános Iskola. A megmérettetés minden évben igencsak népszerű az általános iskolák körében, idén közel hetven diák jelentkezett a versenyre. Az irodalmi vetélkedőt a költészet napjához kapcsolódóan szervezik meg évről-évre.

Dr. Kovács Zoltán győzelmével zárult az országgyűlési képviselőválasztás

A Fidesz-KDNP pártszövetség győzelmével ért véget az idei országgyűlési képviselők választása Veszprém Megye 04. számú választókerületében. A 19 órai zárást követően a szavazókörökből folyamatosan érkeztek be az információk és a szavazólapok, a Városháza okmányirodájába 21 órakor futott be az első szavazókör, 22.30-ig tizenöt szavazókör érkezett be az eredményekkel.

Növekvő adóbevételek, csökkenő munkanélküliség – Áldozó Tamás a város első negyedévéről

Sajtótájékoztatón ismertette a város idei első negyedéves adófizetési mutatóit és a munkaerő-piaci helyzetét a városvezető. Mint mondta, az esztendő során több emblematikus adófizetési határnap van, ezek figyelembe vételével negyedévente vizsgálják, a városi bevételek alakulását, hiszen ezektől is függ, hogy milyen kiadásokkal tervezhet a város az év folyamán. 

A 2013-as év legeredményesebb sportolóit díjazták

Ahogy azt már friss híreink között olvashatták, Pápa Város képviselőtestülete mai ülésén díjazta a 2013-as esztendő legjobb férfi és női sportolóját, legjobb edzőjét és legjobb csapatát. Az előző években megszokottaktól eltérően ezúttal nem szakáganként díjazták a kiemelkedő teljesítményt elért sportolókat, hanem a díjazottakról egy ötfős szakembergárda döntött.

Számos beruházás indulhat el a közeljövőben - Ülésezett Pápa Város Képviselőtestülete

Ülésezett ma reggel Pápa Város Képviselőtestülete, melynek keretében a képviselők – egyebek mellett – díjazták a 2013. év sportolóit, határoztak az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló önkormányzati rendelet módosításáról, beszámolót hallgattak meg a Családok Átmeneti Otthona 2013. évi működéséről és döntöttek az idei évben induló beruházásokról. 

Oldalak

Subscribe to Pápa Város Honlapja RSS