Városrészi fejlesztési részprogramok

Ebösszeírás

TISZTELT PÁPAI EBTULAJDONOSOK!
 
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.
A törvény 42/B. § (3) bekezdése alapján a települési önkormányzat az ebösszeírás alapján helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
 
A törvényben foglalt kötelezettség teljesítése érdekében az önkormányzat 2015. évben ebösszeírást végez Pápa város közigazgatási területén. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik. A bevalláshoz szükséges nyomtatvány beszerezhető a Pápai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, a magán-állatorvosi rendelőkben, a településrészi művelődési házban továbbá letölthető a www.papa.hu honlapról.

Új tervek a régi dohánygyár épületével - Ülésezett a képviselő-testület

A mai képviselő-testületi ülés helyszíni bejárással kezdődött nyolc órától, a Béke téri volt Állami Dohánygyár épületét tekintették meg az önkormányzati képviselők és a város vezetősége. A Haas+Sohn Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. tulajdonában lévő épületegyüttest a cég eladásra hirdette meg, mivel új helyre költöztek. A testületi ülésen a képviselők elhalasztották az adás-vételt, a környezetvédelmi hatóság vizsgálati eredményeit várják meg, amely dr. Áldozó Tamás polgármester tájékoztatása szerint remélhetőleg nem lesz akadálya a tulajdonátruházásnak.

Sulyok Dezső szellemi öröksége győzött a kommunizmus felett

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján, február 25-én, késődélután 18 órára Pápa Város Önkormányzata megemlékezésre várta az érdeklődőket Sulyok Dezső, a város egykori országgyűlési képviselője, polgármestere szobrához.

Városi turisztikai honlap készül

Az Esterházy-kastély felújítását célzó projekt keretében olyan turisztikai honlap készül, mely a kastély attrakcióin kívül a város más idegenforgalmi látnivalóit is bemutatja az érdeklődők számára. A weboldal az egykori főúri épület mellett a Várkertfürdőt, a Kékfestő Múzeumot, a Református Gyűjteményeket és a zsinagógát ajánlja a világhálón tájékozódóknak.

Pápai Böjtelő – mi szem, szájnak ingere

Kora reggeltől nagy volt a nyüzsgés a fedett piac területén, a hazai disznóhús-feldolgozó ipar színe-java serénykedett a vágóasztalok, üstök, serpenyők körül, hogy a legízletesebb disznótoros ételekkel örvendeztessék meg a pápaiakat és a rendezvényre távolabbról érkezőket. A hazai színeket a Pápai Hús 1913 Kft. és a Böllér Kft. képviselte, vendégként pedig a Gyulahús, a Pick Szeged, a Babati és Társa valamint a Kométa csapata szállt ringbe a látogatók és a zsűri kegyeiért.

Hagymás sült vér az első fogás a disznótoros lakomán

A Gyulahús Kft., a Babati Kft., a Pick Szeged, a Kométa, a Pápai Hús 1913 Kft. és a Böllér Kft. részvételével nyolc óra után nem sokkal megkezdődött a II. Pápai Böjtelő – Böllérverseny a fedett piac területén, most pedig már a hagymás sült vér utolsó adagjait mérik ki a csapatok az egyre növekvő számú látogatónak.

A Tókertben is megtartották a lakossági konzultációt

A héten véget ért a városrészi fejlesztési részprogramok megalkotásának részét t képező lakossági konzultációsorozat első fordulója. A Munkácsy-iskolában tartott beszélgetésre a Tókertben élőket várták, akik szép számmal képviseltették is magukat a rendezvényen. A megjelenteket Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki nemcsak városvezetőként, hanem a városrész egyik önkormányzati képviselőjeként vett részt a programon.

Forgalomlassító megoldást sürgetnek a borsosgyőriek – lakossági konzultáció a településrészen

Megtelt érdeklődőkkel a borsosgyőri kultúrház a tegnap esti lakossági konzultáción, melynek célja a faluban élők fejlesztési ötleteinek megismerése volt. A megjelenteket Máté István, a településrész önkormányzati képviselője és Áldozó Tamás köszöntötte, majd a polgármester a fejlesztési források típusairól és az önkormányzati forrásból megvalósítandó beruházások tervezésének menetéről adott tájékoztatást.

További javaslatokat várnak a helyi értéktárba

Sajtótájékoztatót tartott Pápa Város Önkormányzata Települési Értéktár Bizottságának (TÉB) elnöke, dr. Hermann István a polgármesteri hivatal sajtószobájában.

Elindult az InternetKon, az internettel kapcsolatban kezdeményezett nemzeti konzultáció!

Az InternetKon célja, hogy teret adjunk a jövő magyar internetéről szóló párbeszédnek, és hívunk is mindenkit a nyilvánosság előtt zajló társalgásra.

Oldalak

Feliratkozás Pápa Város Honlapja RSS csatornájára