Nyáresték az Esterházy-kastély udvarán

Időpont: 
péntek, 2014. augusztus 15. (Egész nap) - szombat, 2014. augusztus 23. (Egész nap)

Pápai Történelmi Napok

Időpont: 
szombat, 2014. augusztus 16. (Egész nap) - vasárnap, 2014. augusztus 17. (Egész nap)

10 éves a Várkert Termál Kemping

10 évvel ezelőtt, pontosan 2004. július 16-án nyitotta meg kapuit Magyarország egyik legmodernebb kempingje, a Várkert Termál Kemping. Magyarország első és egyetlen ötcsillagos követelményeket kielégítő kempingje, amely több nemzetközi kempingszervezettől kiváló minősítést kapott. Tervezése és építése során a kornak megfelelő kritériumokat vették figyelembe.

Pápa is indult a Virágos Magyarországért pályázaton

Pápa is indult Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenyén, a Virágos Magyarországért elnevezésű pályázaton. A több mint két évtizede működő pályázatban évente mintegy 300-350 település száll harcba az elismerésért. A megmérettetés az évek során egyfajta mozgalommá nőtte ki magát, amelynek rangját mutatja az is, hogy a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezeli.

Megannyi színes program a barokk táborban

Már javában zajlik a barokk tábor első turnusa. A gyerekek hétfőtől péntekig számtalan színes és érdekes programon vehetnek részt. A szervezők igyekeztek az egy hetes tábort úgy összeállítani, hogy olyan foglalkozások legyenek az egy hét során, mellyel más nyári táborban nem találkozhatnak a gyerekek.

100 éve tört ki az I. világháború – Bemutatókkal, hadijátékkal, megemlékezéssel készül a Pápai Huszáregyesület

Napközben a Hagyományok Hegyén, esténként pedig a Lovasiskolában készülnek a hagyományőrzők a hétvégi Pápai Történelmi Napok programsorozatára. A Hagyományok Hegye hatalmas területe kiváló lehetőséget ad a látványos díszletek, szombati hadijátékhoz szükséges kellékek elkészítésére.

Augusztusban ismét Pápán dübörög a Hungarian Baja

Az FIA Világtanács Dubrovnikban tartott ülésén végleges döntés született a 2014. évi világbajnoki futamokról, valamint a Terep-rally Világkupa sorozat versenynaptáráról. Az egyeztetésekből kiderült, hogy 2014. augusztus 14-17. között Magyarország, ezen belül is Pápa ad otthont a hetedik fordulónak.

Színházi fesztivál a kastély udvarán

Nagyszabású szabadtéri színházi fesztivált szervez Pápa Város Önkormányzata az Esterházy-kastély udvarán. A többféle műfajt felvonultató programsorozatot augusztus 15-23. között rendezik meg, melyre nemcsak Pápáról és a környékről, de távolabbi településekről is várnak érdeklődőket – fogalmazott sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás.

Oldalak

Subscribe to Pápa Város Honlapja RSS