Városrészi fejlesztési részprogramok

Elkezdődött az ökumenikus imahét Pápán

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa január 18. és 25. között ismét imahetet hirdet a Krisztus-hívők egységéért. A 2015-ös imahét témáját a brazíliai keresztények dolgozták ki, mottója: Adj innom! A pápai imahét nyitóalkalmán Polgárdi Sándor esperes hirdetett igét a Helyőrségi Művelődési Otthonban.

Polgármesteri keretből kapott új eszközöket a tűzoltóság

Speciális lapáthordággyal és egy orrfűrésszel bővült a Pápai Hivatásos Tűzoltóság eszközállománya. A mentéshez szükséges eszközöket dr. Áldozó Tamás polgármester nyújtotta át Horváth Sándor tűzoltóparancsnoknak ma délelőtt. Az adományt a polgármesteri keret terhére ajánlotta fel a városvezető. 

Újabb elismerés: Folyamatosan a legjobbak között szerepel a pápai Várkert Termál Kemping

Az ADAC autóklub, amely a legelismertebb németországi kempingértékelő, 2013-ban és 2014-ben az európai kempingek 100-as listáján rangos helyre sorolta a pápai létesítményt, emellett évek óta odaítéli számára a legkiemelkedőbbeknek járó ötcsillagos minősítést. Az ADAC öt területet vizsgál, az infrastruktúrát, a parcellák elhelyezkedését, az ellátást, a szabadidős kínálatot és a szervezett programok színvonalát. E szempontrendszer tekintetében szerepel a legjobbak között a pápai kemping. 

Bemutatták az új Perutz Stadion látványterveit

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében az elkövetkező időszakban országszerte a tervek szerint 26 labdarúgó-létesítményt rekonstruálnak. A kormány által beterjesztett javaslat 12 milliárd forintot szán a program megvalósítására, a projektből természetesen a vidéki labdarúgóközpontok sem maradnak ki, többek között megszépül a székesfehérvári, a szombathelyi, a pécsi, a zalaegerszegi és a pápai Perutz Stadion is.

Rendkívüli testületi ülésen határoztak a kórháznak nyújtott támogatásról

Rendkívüli ülésen döntött Pápa Város Képviselő-testülete a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő részére biztosított támogatásról. A legfeljebb 150 millió forintos összegre a kórház struktúraváltást támogató TIOP projektjének befejezéséhez volt szükség. Az építési munkák első ütemében a nyertes ajánlattevő a bontási, közműkiváltási, előkészítési és az új épület alapozási munkálatait végzi, melyet várhatóan január elején befejez. 

Konzultációsorozat indul a városrészi fejlesztések meghatározására

250 millió forintot különít el az idei évi városrészi beruházásokra Pápa Város Önkormányzata – jelentette be mai sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester. 

Fagyos idő, forró hangulat a Fő téri szilveszteri buliban

Bár a hőmérő higanyszála a mínusz 10 fok közelében lecövekelt tegnap éjszaka, a pápaiakat nem riasztotta el attól, hogy a Fő téri városi szilveszteri mulatságon búcsúztassák az óévet és köszöntsék az újat. Az esztendő tán leghidegebb éjszakáján több százan ünnepeltek, voltak akik állig beöltözve, forralt bort kortyolgatva védekeztek a hideg ellen, mások bulizós ünneplőt húzva dacoltak a hideg ellen.

Megnyílt a Fő téri jégpálya

Tucatnyi fiatal toporgott ma kora délelőtt a Fő téri jégpálya bejáratánál, hogy ott legyenek az első korcsolyázók között, hiszen a terveknek megfelelően ma reggel megnyílt a létesítmény és 10 órakor indult az első turnus. Már az első órákban sokan választották a jeges szórakozást elfoglaltságuknak: téli szünetüket élvező diákok, apukák apró gyermekeikkel, sőt egy nagymama is, aki lelkesen terelgette unokáit a jégen.

Nagyértékű adomány az idősek otthonának - Karácsonyi ünnepség az ESZI-nél

Szépen feldíszített karácsonyfa, világító izzók, ünnepi illatok és betlehem várta ma délután a Teveli úti otthonházban lakókat és a meghívottakat Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményének központi karácsonyi ünnepségén. A rendezvényen részt vett többek között dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Mark Plummer, a Boeing cég helyi vezetője, Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője, Kissné Marton Bernadett vezető ápoló és Pápa város képviselőtestületének tagjai. 

 

400 millió forintot fordítottak a közösségi közlekedés fejlesztésére a Bakony Volánnál

Közel 400 millió forintos összköltségvetés mellett valósult meg a Bakony Volán Zrt. Közösségi közlekedés komplex fejlesztése elnevezésű európai uniós támogatású projektje, mely a pápai autóbusz-állomás épületének felújítását, az utasforgalom dinamikus kiszolgálásának és tájékoztatásának fejlesztését, valamint az összehangolt menetrend elkészítését célozta meg.

Oldalak

Feliratkozás Pápa Város Honlapja RSS csatornájára